top of page

Amikor megértettem

2020 tavaszán, ahogy szokták mondani, derült mennyből villámcsapásként történt meg, pedig ártatlan tünettel indult, mert mindössze taknyosodni kezdtem. Nagy dolog! Mire gondol ilyenkor az ember? Megfáztam, vagy valami allergia. No de áprilisra egyszer csak véres nyák ürült. Ennek fele se tréfa, elmentem egy tapasztalt fül-orr-gégészhez, aki fél órán keresztül turkált az orromban éles fémtárgyakkal. Ez igen érdekes, sőt szokatlan élmény volt! Majd közölte, hogy “van itt az orrodban egy megnagyobbodás, menj be a klinikára és bármit is mondanak, fogadd el”. Megnyugtató, nem? 

Egészségtudatomban hirtelen jelentősen megráncigált állapotban, hiszen előtte büszkén hirdettem, "én tökéletesen egészséges és golyóálló vagyok, velem semmi baj sem történhet", még aznap jelentkeztem a klinika ambulanciáján, ahol egy újabb, kellemesnek nem igazán őszintén mondható vizsgálat után kiírtak orrbiopsziára. Értsd, az orrom belsejéből egy apró, harapófogó jellegű kanállal kicsípnek két darab szövetmintát. Életre szóló élmény volt ez is. De a legrettenetesebb az volt, amikor felhívott az orvos és közölte, hogy rákom van, laphámkarcinóma. Emlékszem, egyedül voltam otthon a 12 éves fiammal, aki épp játszott, én meg bemenekültem a hálószobámba és két párna alatt zokogtam, hogy ő ne hallja meg. 

Másnap kírtak CT-re, meg MR-re és hála klinikának, pár nap alatt meg is volt az eredmény. Újabb vizsgálat, majd a kezelőorvosom behívta a főnökét, aki azt mondta, hogy "beszélnünk kell". Jól kezdődik... Közölte, hogy "az orrom bal oldala menthetetlen, le kell vágni a daganat miatt, de sebaj, mondta lelkesen, majd később a homloklebenyből kipótoljuk.” 

Aha….., ahol a part szakad, majd ott….. Igen, ott hányom el magam, amikor meglátom majd az orrom belsejét. Majd eltorzítva fogok élni, hogy az emberek megijedjenek a látványomtól?! 

Elég kemény küzdő szellem vagyok, így elkezdtem telefonálni, behajtani a szívességeket, míg rátaláltam Magyarország deklaráltan legjobb fej-nyak sebészére, akin, pár nap izgalmas üldözés után, a saját szájsebészeti magánrendelőjében meglepetésszerűen rajta is ütöttem. Engem akkor nem lehetett megállítani! Iszonyatos fájdalmaim voltak, nem tudtam aludni, halálfélelmem volt és tombolt bennem a pánik. 

Hihetetlen rendes volt és pár napon belül meg is műtött, egy 4 órás operációval, ún. lebenyátfordítással az arcomból pótolta ki az orrom alsó harmadát. Magyarországon ez volt az első ilyen műtét, és míg bent feküdtem, naponta jöttek orvosok más kórházakból megnézni a csodát. Igen ám, de ha az emberfiának ejtenek egy 14 cm-es vágást a combján, az alig vérzik és gyorsan gyógyul. Viszont ha az arcodat a szemed sarkától a szád széléig kettévágják és - ahogy a főorvos úr mondta  “jobb, hogy nem tudod mit műveltünk” - utóbb kiderült, kipreparálták az arckoponya csontjait, ahol kellett vágtak csontból, porcból, hogy a kiterjedt daganatot mindenhol megtalálják, na, az tud fájni, és hónapokig gyógyul. És nem csak testileg! Olyan szintű fájdalomcsillapító infúziót kaptam, hogy ha nem használ, biztattak a nővérek, akkor már csak a morfium van. Mindezek után még otthon 3 hónap fetrengés, utókezelés és pihenés várt rám.

 

Ennek a történetnek mi köze az egészséghez és a passzív jövedelemhez? Egyrészt 100%-ban biztos vagyok benne, hogy a Skandináv Egészségprotokoll termékei nélkül ma nem lennék itt vagy nem így, épen, panaszmentesen, egészségesen. 

Másrészt el tudja képzeni, hogy mindezek mellett mennyit foglalkoztam az üzlettel? Szó szerint semmit!

Ha ez korábban történik velem, amikor orvosigazgató voltam még egyéni vállalkozóként egy startup cégnél, vagy mikor trénerként dolgoztam és minden rajtam múlott, a személyes jelenlétemen, akkor ez a teljes csőd. Volt párom, gyermekem édesanyja Angliában dolgozott. De ha nincs kint, mert hazajött segíteni, akkor pénz sincs. A barátnőm pedig épp munkahelyváltásban volt, bevétel nélkül.  

 

Hála a skandináv kultúrának itt a Zinzino-ban, ugyanúgy jöttek a bevételeim a közösségi vállalkozás rendszeréből, mintha aktív lettem volna. Semmivel sem volt kevesebb, és bár volt miért aggódnom a betegségem alatt, de mekkora biztonság az, hogy a pénzre nem kellett gondot fordítanom!

Közösség ereje

Tudjuk, hogy a munkahelyeken órási a taposás egy jobb pozícióért és ma már biztos állás sincs. Az üzleti világban pedig már nem létezik olyan vállalkozás vagy bolt, amelynek ne lenne bőven konkurenciája. A társadalmi és gazdasági környezetünk pedig olyan gyorsan változik, hogy szinte művészetté vált a gyors alkalmazkodás. Ezért egy olyan "vállalkozói" közösséget teremtettünk, ahol nincs konkurenciaharc, nincs rivalizálás, hiszen anyagilag is érdekeltek vagyunk egymás sikereiben. Nincs főnök, nincsenek elvárások, viszont van egy mentor, aki segíti a munkáját. 

Anyagi biztonság

Általában nem könnyű változtatni, de most a a legmodernebb skandináv üzleti modellt alkalmazva könnyedén gyarapodhat. Gyűjtsön több információt, ismerjen meg minket jobban! Minden kérdésre válaszolunk!                         

Legyen haszna mások tudásából és munkájából!

Mit szólna ahhoz, ha Ön úgy keresne pénzt és építené ki saját magának az anyagi biztonságát, hogy mások dolgoznak Ön helyett? Méghozzá ingyen!

Dolgoznak Önnek hónapról hónapra neves szakemberek, akik egészségmegőrzéssel és életmóddal, valamint életvezetéssel kapcsolatos előadásokat és képzéseket tartanak az Ön ismerőseinek és meghívottjainak.

Dolgoznak Önnek olyan sikeres üzletemberek, akik már elérték ezt a bizonyos skandináv életszínvonalat és megtanítják nem csak Önnek, hanem az Ön ismerőseinek, meghívottjainak is. S ezt is ingyen! 

Önnek nem kell ezért éveket tanulnia, nem kell súlyos pénzeket költenie és nem szükséges átesnie azokon a buktatókon, amelyeken mi már túl vagyunk, mindössze használja a tudásunkat. Ez a közösségi vállalkozás egyik óriási ereje! Nézze meg a következő eseményünket és hívja meg rá barátait is!

bottom of page