top of page

AZ IPARILAG TÖMEGTERMELÉSBEN GYÁRTOTT ÉS A DROGÉRIÁKAT ELÁRASZTÓ HALOLAJKAPSZULÁK NEM MŰKÖDNEK

A halolajkapszulák több sebből véreznek, mert egyrészt túl kevés omega 3-at tartalmaznak, másrészt a finomítási eljárások során elvész az a hatóanyag, a polifenol, amely képes lenne megvédeni és végigkísérni az omega-3 zsírsavat a sejtekig, végül pedig az omega-3-at nem természetes, hanem etil-észter formában tartalmazzák.

A POLIFENOLOK

A tengeri algák, melyek a halak, rákok és más apró lények táplálkozásának alapját képezik, bővelkednek egy igen hasznos antioxidáns vegyületben, a polifenolokban. Azt is megállapították, hogy az omega-3 zsírsavat egy speciális polifenol, a zsíroldékony FLOROTANNIN védelmezi. E hatóanyag hiányában az omega-3 oxidálódik, avasodik és mielőtt még elérné a sejteket, elbomlik és elveszíti jótékony hatását.

tengeri alga_edited.png

24 ÓRA - AVASODÁS

A tengerek táplálékláncában az omega-3 hónapokon keresztül vándorol a kis mikroorganizmustól kezdve a krill-en, kis és nagyobb halakon át, egészen a csúcsragadozókig. Az omega-3 integritását a polifenolok biztosítják. Amikor Ön elfogyaszt egy halolajkapszulát, akkor az omega-3 a gyomrán, bélrendszerén át 24 óra alatt éri el a sejtjeit, de eközben a polifenolok hiánya miatt elbomlik és hatástalanná válik.  A hatástalanságon túl létezik egy komolyabb probléma is. Az omega-3, mint minden telítetlen zsírsav, könnyen bomlik.  Amikor avasodik (oxidálódik), akkor egy oxigénatom leesik róla, és agresszív oxigén-szabadgyökként rombolni kezd.

HOGYAN KÉSZÜL HALOLAJKAPSZULA?

A halolajkapszulák előállításához a kifogott halakat gőzölik, préselik, centrifugával szétválasztják a vizet és az olajat. A nyers halolajból a szennyező anyagokat is eltávolítják finomítással. A halolajban lévő omega-3 zsírsavakat koncentrálni szükséges, hogy a megfelelő mennyiséget kapjuk. A halakban az omega-3 még természetes triglicerid formában van jelen, azonban a koncentráláshoz etil-észter formára kell átalakítani. Leválasztják a zsírsavat természetes glicerin támaszáról. Ezután gőzölik, így távolítják el a halízért és szagért felelős vegyületeket. Végül egy antioxidánssal, tokoferollal összekeverik, majd zselatin kapszulahéjba töltik.

MI A MEGOLDÁS?

Persze a halolajipar is tud az avasodási problémáról, de a profitmaximalizálás miatt olcsó tokoferollal (E-vitaminnal) dolgoznak, hogy legalább a kapszulában ne romoljon meg a hatóanyag. A legjobb megoldás ezzel szemben a polifenol visszapótlása lenne. Hogyan? Nézze meg a videót!

Nézési idő: 6 perc.

TUDOMÁNYOS IGAZOLÁSOK

A klinikai vizsgálatok szörnyű eredményeket hoztak az utóbbi időben mind a halolajipar számára, mind azok számára is, akik a halolaj-kiegészítőket szedik.

Ezek közé tartozik a halolajak (JELLIS, GISSI-HF, ALPHA-OMEGA, OMEGA, SU.FO.OM, ORIGIN és CART) szívvédő hatásait vizsgáló főbb tanulmányok összefoglalása, amelyek egyikében sem voltak számottevő előnyök.

Újabb tanulmány az AREDS-2, amely megvizsgálta a halolaj azon képességét, hogy megvédi-e az agyat az öregedéstől, és szintén kudarcot vallott (Chew et al '15). 4000 beteget górcső alá véve napi egy gramm EPA és DHA-omega-3 nem lassította a 70 évesnél idősebbeknél az életkorral összefüggő kognitív hanyatlást.

VÉRVIZSGÁLATOK EREDMÉNYE

A Zinzino hosszú évek óta méri az omega-3 zsírsav indexet és az omega-6 : omega-3 arányt a testünk vörösvértestjeiben egy nagyon elismert laboratórium, a VITAS segítségével. Immáron közel 1.000.000 ilyen ún. Balance Teszt készült el anonim módon. A teszten van egy letéphető kódkártya, amit csak a felhasználó ismer, így a labor vakon dolgozik. Nem tudja, hogy a vizsgált személy kicsoda és fogyasztott-e halolajat. A vörösvérsejtekhez kötött zsírsavak mindig az elmúlt 4 hónap átlagértékét mutatják meg és nem függnek az aznapi táplálkozástól. Az eredmények itt is lesújtóak. A halolajkapszulákat szedők esetében is nagyságrendekkel rosszabb pl. az omega-6 : omega-3 arány, mint ami a sejtek egészséges működéséhez szükséges lenne. 

BALANCE OLAJ

A BalanceOil+ Prémium egy egészen kivételes polifenol + omega-3 készítmény. Innovatív, ún. REVOLUTIONARY olajat tartalmaz, ami kizárólag koroneiki olívabogyóból készül. Szélesebb spektrumban és 30 x nagyobb koncentrációban tartalmaz polifenolokat, mint a hagyományos extraszűz olívaolajok. Minden eddiginél hatékonyabb és eredményesebb felszívódást és védelmet tesz lehetővé az omega-3 számára. A BalanceOil+ Prémium tartalmaz még napi dózisban 2.500 mg természetes trigliceridtartalmú omega-3-at is. 

A BalanceOil+ Prémium így biztonságosan növeli az omega-3-szintjét, beállítja az omega-6:3 arányt, előnyös koleszterinszintet hoz létre, és jótékony hatással bír a szív és az agy szempontjából is.

large_small_700000-BalanceOil-PLUS-Premium-960x960px.png

SZEMÉLYES TANÁCSADÁS

Az egészségprotokoll és az ún. törzsvásárlói kedvezményrendszer használata személyes tanácsadást igényel. Munkatársaink komoly képzéseken vesznek részt, felkészültek. Javasoljuk, hogy megrendelés előtt kérjen több információt tőlünk. 

Amennyiben megrendelést szeretne leadni, azt a Zinzino webáruházában teheti meg, a gombra kattintva. 

bottom of page