doctor-1149149_1920.jpg

Miért leszünk betegek?

Egyre korábban, egyre fiatalabb korban betegszünk meg és több és több életévet töltünk el betegségben, annak ellenére, hogy napjainkban már megállt a születéskor várható élettartam növekedése. Mi lehet ennek az oka?

Mit mond a tudomány?

Tudományos tény, hogy egészségügyi állapotunk romlásában, függetlenül attól, hogy mi is a konkrét bajunk, jelentős szerepet játszik az immunrendszer diszfunkciója és az ebből eredő rejtett, alacsony-, sejtszintű gyulladás, amelyről általában már csak akkor szerzünk tudomást, amikor ki is alakult a betegségünk. Az urbanizáció, a családi struktúra fellazulása, a társadalmi elidegenedés, a légszennyezés, a magas glikémiás indexszel rendelkező és magas kalóriájú ultra-finomított élelmiszerek megjelenése, az elhízás, a pénzügyi kihívások és a tartós szociális stressz együtt lettek a gyulladásos rendszerünk elsődleges provokáló faktorai. Az immunrendszerünk teszi a dolgát és próbál védeni minket mindezek ellen, ami sajnos egy folyamatos "túlműködést" eredményez, gyulladásos anyagokat termel és ezáltal a saját sejtjeinkben vált ki egy rejtett, alacsony szintű, nehezen kimutatható gyulladást. Amennyiben a gyulladás tartósan fennáll - ugyan úgy, mint a rozsda az Ön autója esetében -  lassan erodálja a szervezetünket és teljes biztonsággal ki merem jelenteni, hogy csak idő kérdése, hogy mikor okoz korai öregedést és betegségeket.

Nézési idő 1perc 30 ms.

Az alábbi idővonalon jól lehet látni, hogy ez a gyulladásos hajlam, érzékenység minden egyes emberben ott van már gyermekkortól kezdődően. A modern orvostudományban alkalmazott gyulladásos laborvizsgálatok, a vérsüllyedés és a CRP érték egyszerűen alkalmatlan a korai kimutatására, a megelőzésre.  A kórképeink megjelenésének hátterében 20% súllyal szerepel a genetikai hajlam, 80% pedig a környezeti és életmódbeli tényezők hatása. Amikor megjelennek az alábbi kórképek, csak a tüneteket kezdik el kezelni gyógyszerekkel a panaszok enyhítésére, de nem adnak oki megoldást a sejtjeinkben lévő gyulladásra - hiszen erre a gyulladásra jelenleg nincs tablettás gyógyszer  (orvosok számára külön oldalt készítettünk) -  akkor elindul egy progresszív folyamat, ami betegségek sorához, korai öregedéshez, hosszabb távon pedig érszűkülethez, szívinfarktushoz és stroke-hoz vezethet.

A gyulladás időbeli hatásai.001.jpeg

Mit tehetünk?

Nyugodtabb életvitel - Kevesebb időt töltsön a digitális "szennyben". Olvasson kevesebb hírt, ne nézzen híradót és max. napi 1 órát tévézzen. Keressen egy olyan tevékenységet, ami kreatív és boldogsággal tölti el. Szánjon magára időt!

Mozgás - A WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlása alapján. Jó hír, a lendületes séta vagy a kerékpározás nem kerül még pénzbe sem.

Táplálkozás - Személyre szabott, mert bár vannak ismert alapelvek, de mindenkinek egyedi a bélflórája, a felszívódása és a zsírsavprofilja. A személyre szabott táplálkozás kialakításában nagy segítség a Balance Teszt.

A Skandináv Egészségprotokoll használatával csökkentheti a mikrogyulladásokat, helyreállíthatja az Ön számára szükséges bélflórát és minden olyan tápanyagot be tud vinni, amely szükséges a sejtek működéséhez és regenerációjához.

A WHO javaslata az egészség fenntartásához szükséges mozgásra 18-64 év között:
Hetente legalább 150 perc mérsékelten intenzív gyakorlatok elvégzése indokolt.  Mérsékelt testmozgás az, amely során már éppen nem tudunk egy folyamatos társalgást fenntartani. Az aerob aktivitások hosszának legalább 10 percesnek kell lenniük. Legjobb hatás a fenti mozgásmennyiség duplájával érhető el.  Hetente legalább kétszer izomerősítő gyakorlatokat is kell végezni.

sea-5511205_1920.jpg

 A Skandináv Egészségprotokoll egy egészségkultúra és célja, hogy minél több emberhez eljuttassuk az öngondoskodás elvének fontosságát, eszközt adjunk a kezébe a hiányállapotok korai felismeréséhez, segítsünk a személyre szabott egészséges életmód kialakításában és eljuttassuk Önhöz az orvosilag is hiteles gyógyszermentes megoldásokat. 

Személyre szabott, finomhangolt étkezési tanácsok a vérvizsgálat eredménye alapján.

Ellenőrzött hatékonyság!

Fájdalommentes eljárás!

Minősített norvég laborháttér.

Jól érthető és használható magyar nyelvű eredmény.

large_309011-BalanceTest-x2-front-960x960px_edited.png

Gyengéden elkezdjük egyensúlyba hozni a sejtjeinket, a bélflóránkat és az immunrendszerünket. Törekedni kell a több mozgásra és a teszt alapján a táplálkozás kiigazítására is.

Az a több éves tapasztalatunk, hogy főleg az elején kell a segítség, amely a sejtjeink szintjén indíthatja el a változást. Ez olyasmi, mikor az Ön autójának aksija lemerül és be kell "bikázni", hogy elinduljon, de utána már tölti saját magát.

A programot 4 hónap múlva egy ellenőrző tesztvizsgálattal folytatjuk.

ZINZINO-Health-protocol-Banner-Current-View_edited.png

Nézze meg következő eseményünket!

Évek óta minden hónapban folyamatosan szervezünk neves szakemberek bevonásával egészségmegőrzéssel és életmóddal kapcsolatos előadásokat és képzéseket, nagy sikerrel. Orvosok, természetgyógyászok, táplálkozási szakemberek és személyi edzők útmutatásaiból tanulhatunk. Ezeken az online előadásokon, melyek mindig díjmentesek, hónapról hónapra több száz hallgató vesz részt, óriási az érdeklődés! Örömünkre szolgál, hogy segíthetünk, többet adhatunk. Hitem szerint a Skandináv Egészségprotokoll messze nem csak a termékek értékesítéséről szól, hanem arról is, hogy egy egészségkultúrát honosítunk meg. Célunk, hogy minél több emberhez eljuttassuk az öngondoskodás fontosságát és eszközt adjunk a kezébe a hiányállapotok korai felismeréséhez és az orvosilag is hiteles gyógyszermentes megoldásokhoz.