top of page

MIÉRT LESZÜNK EGYRE TÖBBEN, EGYRE KORÁBAN BETEGEK?

Betegségeink oka?

Annak ellenére, hogy rohamtempóban fejlődik az orvostudomány, egyre korábban, egyre fiatalabb korban betegszünk meg és több és több életévet töltünk el betegségekben. Sőt, az eddig folyamatosan emelkedő születéskor várható élettartam is napjainkban már megállt és csökkenni kezdett. Milyen okok húzódoznak meg e jelenség hátterében?

isolated-1188036_1920_edited.png

REJTETT GYULLADÁSOK

Egészségügyi állapotunk romlásában, jelentős szerepet játszik az immunrendszer diszfunkciója és az ebből eredő rejtett, alacsony-, sejtszintű gyulladás, amelyről általában már csak akkor szerzünk tudomást, amikor ki is alakult a betegségünk. Az immunrendszerünk teszi a dolgát és próbál védeni minket a környezeti hatások ellen, ami egy folyamatos túlműködést okoz. Gyulladásos anyagokat termel és ezáltal a saját sejtjeinkben vált ki egy rejtett, alacsony szintű, nehezen kimutatható gyulladást.

A GYULLADÁS OKAI

Ez a rejtett gyulladás nem olyan, mint egy látványos fog vagy ízületi gyulladás, amely fáj és orvoshoz fordulunk vele, hanem inkább egy sejtanyagcsere változás. Hasonlít az Ön autóján "váratlanul" felbukkanó rozsdához. A mélyben dolgozik évekig, sőt évtizedekig. Az urbanizáció, a családi struktúra fellazulása, a légszennyezés, a magas glikémiás indexszel rendelkező és magas kalóriájú ultra-finomított élelmiszerek megjelenése, az elhízás, a pénzügyi kihívások és a tartós szociális stressz, együtt lettek a gyulladásos rendszerünk elsődleges provokáló faktorai.

A rejtett gyulladás következményei

Amikor megjelennek az első kórképek és csak a tüneteket kezdik el kezelni, de nem adnak oki megoldást a sejtjeinkben lévő gyulladásra, akkor elindul egy progresszív folyamat, ami betegségek sorához és korai öregedéshez vezet.

A rejtett, alacsony-szintű gyulladások következményei

Szorongás

ADHD

IR

Hajhullás

Viszér-

Aranyér

Cukorbaj

Pajzsmirigy

Bőrbajok

Intolerancia

Emelkedő

vérnyomás

Szív- érrendszeri kórképek

Infarktus

Elbutulás

Évek

Allergia

PCOS

Medddőség

Endometri-

ózis

Ízületi

fájdalmak

Elhízás

Fertőzés-

hajlam

Daganatos 

betegségek

A megoldás a teszt alapú személyre szabott Skandináv Egészségprotokoll

A jobb egészség személyes ügy, nem érdemes a véletlenre bízni! A próba szerencse megoldások helyett válassza tesztekkel bizonyított egészségprogramot.

Képzések, oktatások

 • febr. 03. 10:00 – 13:30
  Budapest, Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14, 1097 Magyarország
  Dr. Colin Robertson PhD. igazi sportember. Colin képzett táplálkozástudós, aki szerzőként számos cikket publikált. PhD. fokozatát a testmozgás élettanából szerezte. Colin kutatásai elsősorban a táplálkozás és a dietetika egészségre, valamint a sportorvoslásra gyakorolt hatására összpontosítanak.
  Megosztás
 • febr. 03. 16:00 – 19:30
  Budapest, Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14, 1097 Magyarország
  Dr. Colin Robertson PhD. képzett táplálkozástudós, aki szerzőként számos cikket publikált. PhD. fokozatát a testmozgás élettanából szerezte. Előadása kifejezetten orvosoknak, egészségügyi szakembereknek szól.
  Megosztás

Az online előadások díjmentesek, de tekintettel arra, hogy több százan vesznek részt rajta, regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a "Részletek" gombra kattintva tud. Az élő események pedig egyedi díjazásúak, kérjük érdeklődjön!

bottom of page