top of page

MENNYIRE BIZTONSÁGOSAK AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK?

A forgalmazás előtt az EU-ban már nem ellenőrzik laborban a termékek tartalmát, csak papíron nyútja be a gyártó az összetételt a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) korábban OÉTI felé. Amennyiben a leírásban nem találnak problémát és a gyártó kifizeti az ún. notifikációs díjat, akkor már aznaptól a termék árulható a drogériákban, bioboltokban vagy az interneten mindenfajta vizsgálat nékül. Ez tragikus, de ez a rendelet.

Biztonságos vitaminok

JOGSZABÁLYI HÁTTÉR

A forgalmazás előtt az EU-ban már nem ellenőrzik laborban a termékek tartalmát, csak papíron nyútja be a gyártó az összetételt a OÉTI felé. Amennyiben a leírásban nem találnak problémát és a gyártó kifizeti az ún. notifikációs díjat, akkor már aznaptól a termék árulható a drogériákban, bioboltokban vagy az interneten mindenfajta vizsgálat nékül. Ez tragikus, de ez a rendelet.

37/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet
Herbal Pills

NÉBIH VIZSGÁLATAI

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala megyei kormányhivatalok vizsgálata például azt fedte fel, hogy a boltok polcain vásárolt áruk (92 db termék: testtömeg-csökkentők, potencianövelők, vitaminok, halolajok, proteinek, stb.) 61%-a valamilyen szempontból nem felelt meg az előírásoknak. Az interneten árult "termékek" esetében ez szám, 82% volt.

Ma már a termékeken fel sem kell tüntetni az OÉTI-számot.

A BIZTONSÁG ZÁLOGA, GMP MINŐSÍTÉS

GMP - Helyes gyártási gyakorlat, amely gyógyszerek számára az EU-ban kötelező, de az étrend-kiegészítők mindössze 3 %-a tudja csak felmutatni. A GMP egy szigorú kritériumrendszer, amely mindenre kiterjedő részletességgel szabályozza az egyes termékek gyártását, illetve a gyártási folyamatokat. A GMP minősítés szavatolja az adott termék hatóanyagainak tisztaságát, biztonságos alkalmazhatóságát. A Zinzino  kulcsterméke a Balance olaj  rendelkezik GMP minősítéssel.

MAGYARORSZÁGI HELYZET

A GMP minősítés a gyógyszeriparban kötelező, viszont a hazai étrend-kiegészítők mindössze 3%-a rendelkezik ilyen, a minőséget garantáló szabvánnyal. A Balance olaj GMP minősítésű!

3 %

A Faun Pharma 2014 óta a Zinzino saját tulajdonában lévő gyáregység, ahol az Egészségprotokoll termékek nagy része készül.

A Zinzino és termékei számos minősítéssel rendelkeznek. 

FRIEND OF THE SEA  - a tengerek védelméért

GMO-MENTES - nem tartalmaz genetikailag módosított összetevőt

THE VEGAN SOCIETY - elismert vegán védjegy

INFORMED CHOICE - a sporttáplálkozás részére kidolgozott minőségbiztosítási program

PET - csomagolóanyag, amit biztonságosnak és újrahasznosíthatónak ismernek el.

100% természetes - A ún. + (pluszos) termékek összetétele

gyártás.png
soccer-3036180_1920.jpg

MAGYAR TESTNEVELÉSI ÉS SPORTTUDOMÁNYI EGYETEM

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi  Egyetem a saját akkreditált analitikai laboratóriumában bevizsgálta a Zinzino termék összetételét és biztonságát. Eredmény, hogy a sportolók is biztonsággal alkalmazhatják és semmi olyat sem találtak, amely a Dopping (WADA) listán szerepel.

bottom of page