Mi is 

a titok?

A titok a sejtjeinkben éveken át megbújó lappangó gyulladás, amely "rejtett gyilkosként" lassan erodálja szervezetünket és okozza a problémáinkat. Dr. Nagy Tamás évek óta tanulmányozza a folyamatot és sajnos egyre több kórképben derül ki, hogy gyulladás áll a háttérben. Hogyan győzhetjük le?

Néha még a szakmabeliek által is félreértelmezett a sejtszintű gyulladás mibenléte. A sejtszintű gyulladás alatt nem a klasszikus gyulladásra kell gondolni, mint pl. Ön megszúrja az ujját és fáj, megduzzad és begennyed, hanem jelen esetben a sejtek, szövetek egyensúlyi állapota, ún. homeosztázisa tolódott el. A sejtekben a lebontó folyamatok kerültek túlsúlyba. (2016-ban az orvosi Nobel-díjat Oszumi Josinori japán tudós kapta, e lebontó folyamatok feltérképezéséért.) A hátterében az immunrendszer diszfunkciója és az ebből eredő gyulladás áll. Épp ezért csak diétával irgalmatlanul nehéz megoldani. 
Korábban az immunrendszer elsődleges feladata a kórokozók leküzdése volt, méghozzá gyulladással és a gyulladás kulcsfontosságú szerepet töltött be a sebgyógyulásban is. A mezőgazdaság, a higiénia, a közegészségügy és a védőoltások fejlődése mind hozzájárult ahhoz, hogy a fertőző betegségek helyett a krónikus, nem fertőző betegségek lettek a megbetegedések és a halálozások elsődleges okai.
Annak ellenére, hogy ma már nem a ragadozók és a kórokozók a gyulladásos rendszer fő provokátorai, az továbbra is arra van programozva, hogy lereagálja a "fenyegetéseket", annak eredetétől függetlenül. Az urbanizáció, a családi struktúra fellazulása, a társadalmi elidegenedés, a légszennyezés, a magas glikémiás indexszel rendelkező és magas kalóriájú élelmiszerek megjelenése, a pénzügyi kihívások és a tartós szociális stressz együtt lettek a gyulladásos rendszer elsődleges provokáló faktorai.

Fehérvérsejt (macrophag) negtámadta a betolkodót

A rejtett gyulladás leggyakoribb jelei

Így az ősi immunrendszerünk "túlműködése" gyulladásos anyagokat termel folyamatosan, és a saját sejtjeinkben is gyulladást vált ki. A folyamat sajnos jóideig rejtett, nem okoz panaszokat, viszont felborul a szervezet homeosztázisa (egyensúlya). Tudvalevő, hogy minden biológiai rendszer működése szigorúan szabályozott. Ha megzavarjuk a működést, azonnal beindul valamilyen reakció abból a célból, hogy a rendszert visszazökkentse a normális állapotába. Ebben az esetben a visszazökkentés egy autoimmun folyamat beindulása lesz az ősi immunrendszer "túlműködése" ellen, és sajnos meg is érkeztünk a kórképegyütteshez, amely megjelenik szép sorban. S meg fog jelenni jó eséllyel Önnél is!

Inzulinrezisztencia, pajzsmirigy alulműködés, depresszió és hangulatzavarok, ízületi gyulladások, visszér/aranyérbetegségek, PCOS (policisztás ovárium szindróma) haj és bőrproblémák, vérnyomásemelkedés és hosszabb távon érszűkület.

Ezek mind olyan kórképek, melyeket az akadémikus orvoslás szerint “egész életen át kell viselni", vagy "bele kell törődni".

Amennyiben csak e fenti tüneteket kezeljük és nem adunk egyértelmű megoldást a sejtjeinkben levő gyulladásra, akkor ez a folyamat nyílegyenesen vezet később  az érelmeszesedéshez, az érszűkülethez.

2016-ban 62.846 ember halt meg szívinfarktusban vagy stroke-ban, s külön kiemelendő, hogy a 45-59 éves korosztály a legsérülékenyebb!*

*WHO European Mortality Database

Szeretné jobb kedvvel, könnyedebben, boldogabban élni a mindennapjait?

Az emberek rácsodálkoznának Önre, mi a titka a frissességének, fiatalos küllemének, erejének? 

Szeretne reggel frissen ébredni és esténként is lendületes, örömteli életet élni családjával, barátaival

Mi a megoldás?

Közös célunkat bizonyított, szakszerű megoldásokkal, a 9 lépés elemeit felhasználva és hiánypótló, mással nagyon nehezen helyettesíthető ún. funkcionális élelmiszerekkel érhetjük el, mellyel csökkentjük a gyulladást és helyreállítjuk az egyensúlyt a sejtjeinkben. 

Kezdjen hozzá még ma!

"A titok, amellyel Ön is fájdalommentesen és gyógyszermentesen is élhet, sőt teljes egészségben. Mert a korosodás nem egyenlő a betegségekkel, ezt garantálom!"

© 2015 Dr. Nagy Tamás -

Jogi és adatvédelmi nyilatkozat

SEGÍTSÉG

RÓLUNK

BETEGSÉGEK

KORAI ÖREGEDÉS

BÉLGYULLADÁSOK

TERMÉKEK

  • Valódi egészség egy orvos szemével
  • Hasznos, szórakoztató videók
  • Zinzino

Az oldalon kínált szolgáltatások kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Nem helyettesítik az Ön háziorvosi, szakorvosi ellátását, ezért javasoljuk, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját kezelőorvosához.