Funkcionális

tápanyagok 

A funkcionális tápanyagok elengedhetetlenek a szervezete számára! Gyulladáscsökkentők és a sejtjeinket is építik, regenerálják. Csak a napi étkezéssel irgalmatlan nehezen, horribilis költséggel juthatnánk hozzájuk. Azért nevezzük őket tápláléknak, mert kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak. ​

A funkcionális jelző pedig azt mutatja, hogy kis térfogatban magas hatóanyagtartalom van, mégpedig olyan speciális összetételben, amely egy adott probléma megoldását célozza meg. A funkcionális élelmiszerekben lévő tápanyagokat fitonutrienseknek is nevezzük. A kifejezés a növényi eredetű ételeinkben található, jótékony hatású vegyületeket takarja. A növények védekező rendszerének fontos elemei és minket is segítenek. 

Fogyasztásuk hozzájárul a keringési, a daganatos, illetve a gyulladásos betegségek megelőzéséhez és enyhítéséhez. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a kutatásokban bizonyított jótékony hatások legtöbbször nem egy vegyülethez kapcsolódnak, hanem egyéb vitaminok, ásványi anyagok, illetve élelmi rostok együtt játszanak közre a kedvező hatás kifejtésében. 

A svédek messze előttünk járnak az egészség megőrzésében, érdemes tanulnunk tőlük!

Ilyen anyagok többek között a zsírban és vízben oldódó polifenolok, 1,3/1,6 béta glükán (Wellmune), kurkumin, tokoferol, alfa- és béta-karotin, ubiquinon, oleuropein, florotanninok, zeaxantin, D.vitamin, likopin, betain. Valamint bár nem növényekből kapjuk, ne feledkezzünk meg a frissen fogott zsíros tengeri halakból származó hosszú szénláncú omega zsírsavakról sem.

A napi szinten szükséges tápanyagokról itt olvashat részletesebben!

A funkcionális táplálékot specifikus, bevizsgált, kellő tartalommal bíró, biztonságos étrend-kiegészítők formájában viheti be a szervezetébe. 

Erre a célra hosszas keresgélés után egy bizonyítottan hatékony és ismereteim szerint a legjobb ár/érték arányú termékcsomagot választottam.

A Zinzino nevű svéd vállalat már 13 éve dolgozik igen magas minőségben a skandináv államokban, saját kutatólaboratóriummal és gyáregységgel rendelkezik. Jól tudjuk, hogy a skandinávok messze előttünk járnak az egészség megőrzésében.

Press the Button

Az kiválasztott képre kattintva egy rövid, pár perces ismertető videót nézhet meg, nagyon sok hasznos információval. 

strt kit.png

A Zinzino Balance Oil a legjobb minőségű északi nyílt tengeri apróhalakból (szardínia, szardella, makréla) kinyert halolajat tartalmaz. Egy felnőtt napi adagjában 2500 mg omega zsírsav van, benne EPA, DHA, DPA és omega-7. Ez mind minőségben, mind mennyiségben kuriózum. A DPA és az omega-7 kizárólag az északi tengeri halakban fordul elő. A DPA az ereink belső felületét az endothel-t védi, ezzel segít az érelmeszesedés megelőzésében. Az omega-7 pedig egy igazi szuperzsírsav.

A hatékony megoldásokhoz kell a napi 2500 mg. Sajnos a halolajkapszulák ennek csak töredékét tartalmazzák. Egy adag a Balance olajból felér 10-15 hagyományos halolajkapszulával. Ilyen szintű zsírsav felvételhez heti 1,5-2 kilogramm frissen fogott, zsíros tengeri halat kellene megennünk.

A Balance olaj idő előtt leszedett olívabogyóból kivont polifenolokat is tartalmaz, D3 vitaminnal. 

A polifenolok megvédik az omega-3-at az avasodástól és antioxidánsként javítják a sejtek működését. 

large_Xtend_two_530-2.png

Az Xtend nem csak multivitamin, hanem sokkal több, egy komplex rendszer. Biztosítja azt a táplálkozási tényezőkből álló programot, amely elengedhetetlen a szövetek növekedéséhez és megújulásához. Fitonutrienseket (növények által termelt természetes anyagok) 1,3/1,6 béta-glükánt, 23 féle vitamint és nyomelemet tartalmaz (1,3/1,6 béta-glükán, kurkumin, koenzim Q10, lutein, béta-karotin zeaxantin, likopin polifenolok, oleuropein, hidroxitirozol, brokkolikivonat, algakivonat, florotanninok).

Az Xtend-re 145 féle egészségi előnyöket tartalmazó állítást hagyott jóvá az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA). 

large_ZinoBiotic_startorder_530.png

Az elemi rostoknak a gyulladásos folyamatok prevenciója mellett kiemelkedő szerepük van a vastagbélrák megelőzésében. A vastagbélrákban világelsők vagyunk, Magyarországon évente 5.000 ember hal meg ebben. A ZinoBiotic 5 fajta természetes rost keveréke (tápióka, zabból származó béta-glükán, inulin, frukto-oligoszacharidok és útifűmaghéj). A rostok többet között táplálékként is szolgálnak a bélbaktériumok számára. A bacik fermentálják (megerjesztik) a rostokat, melynek során rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) keletkeznek, amelyeknek kiemelkedő jelentőségük van a rák megelőzésében és a normál bélmozgás kiváltásában, a székelésben. Hozzájárulnak a normál koleszterinszint fenntartásához és az étkezést követő hirtelen megemelkedett vércukorszint mérsékléséhez is.

Próbálkozások helyett egészségprogram, hiszen nem egyetlen hónap alatt betegedtünk meg!

Arra törekszünk hogy az egészségprogramban résztvevők ne egy üveggel/dobozzal vásároljanak, amit mindössze 30 napig használnak, mert valószínűleg senkinél sem egy hónap alatt alakult ki a jelenlegi állapota. Egyetlen doboz így felesleges pénzkidobás lenne. Ezért fontosnak érzem a legalább fél éves folyamatos egészségprogramot. Bár vannak már az első hónapban is remek tapasztalatok, mégis pl. a zsírsavak teljes beépülésére kell 3-4 hónap.
Amennyiben Ön feliratkozik erre a programra, - mint prémium vásárló - akkor 40-60%-os kedvezményt kap a programban szereplő funkcionális élelmiszerek és a vértesztek árából, valamint havi lebontásban is tud a webáruházon keresztül bankkártyával fizetni.
Tekintettel arra, hogy a forrás Svédország,  7€ a szállítás költsége. Az ésszerű költségkímélés érdekében az első megrendeléskor egyszerre kéthavi egészségcsomag érkezik, utána pedig a havi lebontású fizetés mellett mindig kéthavonta fog Önhöz egyszerre kéthavi adag érkezni.

Az árak

A pontos árak euróban vannak megadva, és Ön az aktuális árfolyamnak megfelelő összeget tudja rendezni forintban, bankkártyával. A Zinzino egy nagyon korrekt vállalat, így mindig amit a képen lát, pontosan azt is fogja kapni. Az első megrendelése kéthavi adag mellett plusz ajándékot is tartalmaz szerettei vagy barátai számára.

Press the Button

Az adott képre kattintva egy rövid, pár perces ismertető videót nézhet meg, nagyon sok hasznos információval. 

large_Balance_Basic_Start_Order_530-LOGO

Balance olaj

Prémium vásárlók számára a képen látható első kéthavi csomag hat havi feliratkozás mellett 138€ helyett 79€ (43% megtakarítás)

 

Utána pedig havi 29€ a termék utánrendelése

79€

large_Xtend_two_530-2.png

Xtend

Prémium vásárlók számára a képen látható első kéthavi csomag hat havi feliratkozás mellett 116€ helyett 79€ (32% megtakarítás)

Utána pedig havi 21€ a termék utánrendelése

79€

large_ZinoBiotic_startorder_530.png

ZinoBiotic

Prémium vásárlók számára a képen látható első kéthavi csomag hat havi feliratkozás mellett 93€ helyett 59€ (43% megtakarítás)

Utána pedig havi 22€ a termék utánrendelése

59€

Személy szerint javaslom mindhárom egészségcsomag egyidejű megrendelését, a komplex hatás érdekében. Ezek a funkcionális élelmiszerek úgy dolgoznak együtt, mint egy szimfonikus zenekar, külön-külön is élményt nyújtanak, mégis együtt adják a tökéletes hangzást. Tudom, bár a Zinzino árai igen kedvezőek, esetleg nem mindenki számára adott a lehetőség anyagi értelemben, ekkor a Balance olajcsomagot javaslom első választásként.

large_Balance_AquaX_Start_Order_530-LOGO

Balance teszt és olaj

Prémium vásárlók számára a képen látható első kéthavi termék és a két vérteszt hat havi feliratkozás mellett 396€ helyett 149€ (61% megtakarítás)

 

Utána pedig havi 29€ a termék utánrendelése

149€

large_Zinzino_Balance_Test_530.png

A Balance vérteszttel Ön ellenőrizheti szervezete állapotát a program indulásakor, és a 4. hónap után a második teszttel megbizonyosodhat a változásról is. 
Nem kell hinni ebben az egészségprogramban, hanem egy funkcionális-táplálék esetében egyedülálló módon, vérteszttel igazolható a javulás. 

 

A teszttel 11 zsírsavat mérhetünk meg a vérben, ezek mértékéből és egymáshoz viszonyított arányuk számításával tudunk visszajelzést kapni a sejtjeinkben lévő gyulladásról. 

A Balance vérteszt prémium vásárlók számára az első olajcsomaggal együtt rendelhető igen kedvező áron. (Önmagában, nem pedig csomagban rendelve viszont 107€ lenne a költsége.)