Táplálkozás, diéta

A táplálkozástudományban létezik egy fogalom, az Étrendi Gyulladásos Index (Dietary Inflammatory Index, DII). Ez egy tudományosan megalapozott érték, amely rangsorolja a különböző ételeket, hogy milyen mértékben gyulladáskeltőek vagy milyen mértékben gyulladáscsökkentőek. A kapott számok alapján meg lehet határozni egy adott személy étrendjéről, hogy inkább gyulladáskiváltó vagy gyulladáscsökkentő.

DII index

A DII index alkalmas a gyulladáskeltő étrend és különböző betegségek kapcsolatának vizsgálatára. Kimutatták például, hogy a gyulladáskeltő étrend növeli a szív- és érrendszeri problémák, a vastag- és végbélrák, a prosztatarák, az asztma valamint a sclerosis multiplex kialakulásának kockázatát.

A magas pozitív értékek megalapozottan gyulladáskeltő, a negatív értékek pedig gyulladáscsökkentő ételre vagy összetevőre utalnak. A számok nem a gyulladáskeltés vagy -csökkentés erősségét, hanem hatásának megalapozottságát tükrözik. Azt fejezik ki, hány kutatás támasztja alá az adott hatást. A pozitív előjelű számok gyulladáskeltést, a negatív előjelű számok gyulladáscsökkentést mutatnak. Minél magasabb a szám értéke, annál biztosabb a hatása. A telített zsírsavak tehát nem azért járnak az élen, mert gyulladáskeltőbbek, mint például a szénhidrátok fogyasztása, hanem azért, mert erősebb és szélesebb körű bizonyítékaink vannak arra nézve, hogy gyulladáskeltő hatásuk van az emberi szervezetben.

A 9 lépés életprogram nem tömegtermelésre született, hanem a jobb életminőségre vágyó embereknek szeretnék személyre szabott, exkluzív, egyedi megoldásokat adni. Kérjük, töltse ki az alábbi adatokat!

"A titok, amellyel Ön is fájdalommentesen és gyógyszermentesen is élhet, sőt teljes egészségben. Mert a korosodás nem egyenlő a betegségekkel, ezt garantálom!"

© 2015 Dr. Nagy Tamás -

Jogi és adatvédelmi nyilatkozat

SEGÍTSÉG

RÓLUNK

BETEGSÉGEK

KORAI ÖREGEDÉS

BÉLGYULLADÁSOK

TERMÉKEK

  • Valódi egészség egy orvos szemével
  • Hasznos, szórakoztató videók
  • Zinzino

Az oldalon kínált szolgáltatások kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Nem helyettesítik az Ön háziorvosi, szakorvosi ellátását, ezért javasoljuk, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját kezelőorvosához.