Közösség, család

Hallott már Ön a Kék zónákról? Ezek olyan kisebb területek, ahol az ott élő emberek hozzánk képest 20-30 évvel is tovább élnek, és teljesen egészségesek, még idős korban is. Ilyen zónákat találunk Európa déli részén, Japánban, Észak- és Dél-Amerikában is. Kutatók szerint  az egyik tényező, amely felelős a tökéletes egészségért, az az összetartó közösség, a család.

Korunk leggyakoribb betegsége a magány

Készült egy nagyon különleges vizsgálat, ahol több svédországi egyetem és a világhírű Stanford Egyetem kutatói 3,4 millió svéd állampolgár társadalombiztosítási számát felhasználva olyan 40 és 80 éves kor közötti embereket választottak ki, akiknél korábban még semmilyen szív- és érrendszeri betegség nem jelentkezett. A 2001-et követő tizenkét évben a szakemberek nyomon követték ezeknek az embereknek az egészségi állapotát.

Az eredmények szerint akik a vizsgált időszakban kutyatulajdonosok lettek, azok körében alacsonyabb volt a kardiovaszkuláris betegségek és egyéb tényezők okozta halálozások kockázata, mint a kutyátlanoknál. A jótékony hatás az egyedül élő embereknél volt a legszembetűnőbb. Az egyfős háztartásokban élő kutyatulajdonosok körében 33 százalékkal volt alacsonyabb a halálozás és 11 százalékkal alacsonyabb a szívroham előfordulása a vizsgált időszakban, mint azoknál az egyedül élőknél, akiknek nem volt kutyájuk. Ennek az lehet az oka, hogy egyedüli gazdaként az ember több fizikai aktivitást végez, emellett a kutya segíthet enyhíteni a magányosság okozta stresszt.

A közösség, a család szerepe elvitathatatlan, s bár családot nem tudunk adni, de a 9 lépés által részt vehet a közösségünk munkájában, megismerkedhet Önhöz hasonló gondolkodású vagy hasonló problémákkal küzdő emberekkel. 

A 9 lépés életprogram nem tömegtermelésre született, hanem a jobb életminőségre vágyó embereknek szeretnék személyre szabott, exkluzív, egyedi megoldásokat adni. Kérjük, töltse ki az alábbi adatokat!