Közösség, család

Hallott már Ön a Kék zónákról? Ezek olyan kisebb területek, ahol az ott élő emberek hozzánk képest 20-30 évvel is tovább élnek, és teljesen egészségesek, még idős korban is. Ilyen zónákat találunk Európa déli részén, Japánban, Észak- és Dél-Amerikában is. Kutatók szerint  az egyik tényező, amely felelős a tökéletes egészségért, az az összetartó közösség, a család.

Korunk leggyakoribb betegsége a magány

Készült egy nagyon különleges vizsgálat, ahol több svédországi egyetem és a világhírű Stanford Egyetem kutatói 3,4 millió svéd állampolgár társadalombiztosítási számát felhasználva olyan 40 és 80 éves kor közötti embereket választottak ki, akiknél korábban még semmilyen szív- és érrendszeri betegség nem jelentkezett. A 2001-et követő tizenkét évben a szakemberek nyomon követték ezeknek az embereknek az egészségi állapotát.

Az eredmények szerint akik a vizsgált időszakban kutyatulajdonosok lettek, azok körében alacsonyabb volt a kardiovaszkuláris betegségek és egyéb tényezők okozta halálozások kockázata, mint a kutyátlanoknál. A jótékony hatás az egyedül élő embereknél volt a legszembetűnőbb. Az egyfős háztartásokban élő kutyatulajdonosok körében 33 százalékkal volt alacsonyabb a halálozás és 11 százalékkal alacsonyabb a szívroham előfordulása a vizsgált időszakban, mint azoknál az egyedül élőknél, akiknek nem volt kutyájuk. Ennek az lehet az oka, hogy egyedüli gazdaként az ember több fizikai aktivitást végez, emellett a kutya segíthet enyhíteni a magányosság okozta stresszt.

A közösség, a család szerepe elvitathatatlan, s bár családot nem tudunk adni, de a 9 lépés által részt vehet a közösségünk munkájában, megismerkedhet Önhöz hasonló gondolkodású vagy hasonló problémákkal küzdő emberekkel. 

A 9 lépés életprogram nem tömegtermelésre született, hanem a jobb életminőségre vágyó embereknek szeretnék személyre szabott, exkluzív, egyedi megoldásokat adni. Kérjük, töltse ki az alábbi adatokat!

"A titok, amellyel Ön is fájdalommentesen és gyógyszermentesen is élhet, sőt teljes egészségben. Mert a korosodás nem egyenlő a betegségekkel, ezt garantálom!"

© 2015 Dr. Nagy Tamás -

Jogi és adatvédelmi nyilatkozat

SEGÍTSÉG

RÓLUNK

BETEGSÉGEK

KORAI ÖREGEDÉS

BÉLGYULLADÁSOK

TERMÉKEK

  • Valódi egészség egy orvos szemével
  • Hasznos, szórakoztató videók
  • Zinzino

Az oldalon kínált szolgáltatások kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Nem helyettesítik az Ön háziorvosi, szakorvosi ellátását, ezért javasoljuk, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját kezelőorvosához.