doctor-1149149_1920.jpg

Miért leszünk egyre fiatalabban egyre betegebbek? 

Tudományos tény, hogy egészségromlásunk hátterében az immunrendszer diszfunkciója és az ebből eredő rejtett, sejtszintű gyulladás áll, amelyről általában már csak akkor szerzünk tudomást, amikor ki is alakult a betegségünk. 

Az urbanizáció, a családi struktúra fellazulása, a társadalmi elidegenedés, a légszennyezés, a magas glikémiás indexszel rendelkező és magas kalóriájú élelmiszerek megjelenése, az elhízás, a pénzügyi kihívások és a tartós szociális stressz együtt lettek a gyulladásos rendszerünk elsődleges provokáló faktorai. Az immunrendszerünk teszi a dolgát és próbál védeni minket, de ez a folyamatos "túlműködése" gyulladásos anyagokat termel, és ezáltal a saját sejtjeinkben is egy rejtett gyulladást vált ki. Amennyiben ez tartósan fennáll, teljes biztonsággal ki merem jelenteni, hogy betegségeket okoz. 

Nézési idő: 1p. 30ms.

Amennyiben csak a tüneteket kezeljük - most általában ez folyik az akadémikus orvoslásban - és nem adunk egyértelmű, oki megoldást a sejtjeinkben lévő gyulladásra, akkor ez a folyamat viszonylag rövid úton inzulinrezisztenciához, pajzsmirigy alulműködéshez, ízületi gyulladásokhoz, korai öregedéshez, hosszabb távon pedig érszűkülethez, szívinfarktushoz és stroke-hoz vezet.

Mi a teendő? 

A jobb egészség ott kezdődik, hogy egy speciális önvérteszttel felmérjük az állapotunkat, majd gyengéden egyensúlyba hozzuk a sejtjeinket, a bélflóránkat és az immunrendszerünket. Ha próbálunk kicsit jobban enni, az már önmagában nem lesz elég.

gyulladás köre.png