Tervezett orvosképzés, képzési szám: PTE ÁOK/2020.II/00036
Apave Irodaház
Keresés

Nagy varázsló kis gatyában

Kis családunk, párommal és gyermekemmel egyetemben nagyon szeret játszani, s itt most nem csak a társasjátékokra gondolok, hanem arra, hogy képesek vagyunk szinte minden szolid és értelmes játékból egy vad, rohangálós, általános őrjöngésbe torkolló ütközetet kreálni. Tudom, én elmúltam ötven, párom meg alig negyven, és meglehet, e viselkedés kissé infantilis is, mégis elgondolkodtam a múlt vasárnapi katartikus élmény kapcsán, hogy vajon mi lehet a fiatalság titka. 

Már a bibliai történetekből is sokat tanulhatunk, hiszen Jézus monda: "Legyetek olyanok, mint a gyermekek!" S, milyen is egy gyerek? Tisztalelkű, érdeklődő, kitartó, energikus, követelőző, jószívű, elvárásoktól mentes? Sokféle, de egy biztos: játszik! 


De ha nem szeretnénk csak a vallásos gondolatoknál megállni, akkor még mindig kéznél van az örök amerikai mozi. Figyelem, sci-fi rajongók előnyben! Data parancsnok - egy android - kérdi a Star Trek űrlázadásban az Artim nevű kisfiút, milyen érzés gyereknek lenni. A válasz: "Azt hiszem, Data, ha meg szeretnéd tudni, milyen gyereknek lenni, akkor meg kell tanulnod játszani."


Persze egyáltalán nem biztos, hogy a gyermeki lélek összefügg a felnőttkori fiatalság megőrzésével, mégis, a 20. század egyik legnagyobb trénere és kommunikátora Dale Carnegie is úgy fogalmazott, hogy "az emberek harminc éves korukban halnak meg, csak harminc évvel később temetik őket". Vajon mire gondolhatott? 


Egy szó, mint száz, a lakásban történő rohangászásnak egy hatalmas esés lett a vége, minek következtében jelenleg korlátozottan és igen lassan vagyok csak mozgásképes, így a fogyókúrában átmenetileg tartós, mély csend honol. Azonban nem csüggedek, mert a siker második fele már a birtokomban van, elég csak idéznem Steve Jobs csodás gondolatát:

"Légy éhes, légy bolond!"

"A titok, amellyel Ön is fájdalommentesen és gyógyszermentesen is élhet, sőt teljes egészségben. Mert a korosodás nem egyenlő a betegségekkel, ezt garantálom!"

© 2015 Dr. Nagy Tamás -

Jogi és adatvédelmi nyilatkozat

SEGÍTSÉG

RÓLUNK

BETEGSÉGEK

KORAI ÖREGEDÉS

BÉLGYULLADÁSOK

TERMÉKEK

  • Valódi egészség egy orvos szemével
  • Hasznos, szórakoztató videók
  • Zinzino

Az oldalon kínált szolgáltatások kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Nem helyettesítik az Ön háziorvosi, szakorvosi ellátását, ezért javasoljuk, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját kezelőorvosához.