top of page

Étrend-kiegészítők: természeteset vagy szintetikusat válasszunk?

Testedzést végez, vagy fut heti több alkalommal az egészsége érdekében? Odafigyel arra, hogy biotermesztésű gyümölcsöket, zöldségeket válasszon, kellő mennyiségű fehérjét visz be és egészséges zsírokkal készíti az ételeit? Emellett multivitaminokat szed, mert a mai rohanó világban nincs mindig módja a teljes értékű táplálkozásra?


Ha veszi a fáradságot arra, hogy tiszta, organikus élelmiszereket szerezzen be, akkor miért ne tenné ugyanezt a táplálék-kiegészítőivel? Ez ugyanolyan fontos, és az egészségünk megőrzését szolgálja hosszú távon. A patikák, bioboltok polcain és az interneten kapható termékekben többnyire szintetikus tápanyagok, vegyszerek, mesterséges színezékek és töltőanyagok sorakoznak.Mi a probléma a szintetikus kiegészítőkkel?

Kétségtelen, hogy a táplálékunknak minden nap többségében organikus, teljes értékű ételekből kellene állnia. De a kimerült termőtalajoknak köszönhetően és elfoglalt életmódunkkal gyakorlatilag lehetetlen az összes szükséges tápanyag bevitele pusztán az étrenddünkkel.


Ezért a táplálék-kiegészítőknek óriási szerepe van az egészségünk megőrzésében. Azonban nem mindegyik készítmény egyformán hatékony. Érdemes utánajárni és tájékozottan organikus kiegészítőket keresni a csecsemők tápszereitől kezdve a férfiaknak, nőknek és időseknek készült termékek között, mivel ezek gyakran sok szempontból jobbak a szintetikusnál.


A szintetikus kiegészítők töltőanyagai általában szilícium-dioxidot, titán-dioxidot, magnézium-sztearátot és kukorica-maltodextrint tartalmaznak. Tudta, hogy ezek a vegyületek nem fordulnak elő a természetben? Bár kis mennyiségben valószínűleg nem okoznak problémát, a hosszú távú használatuk káros lehet az egészségre.


Az organikus táplálék-kiegészítők minősített ökológiai összetevőkből készülnek. Ez azt jelenti, hogy mentesek azoktól a természetellenes anyagoktól, amelyek felhalmozódhatnak a szövetekben, és idővel egészségügyi problémákhoz vezethetnek.


A szintetikus kiegészítőket úgy gyártják, hogy hasonlóak legyenek a természetben található tápanyagokhoz, de nem azonosak velük. A szervezet felismeri a különbséget a szintetikus összetevők és azok között a tápanyagok között, amelyek teljes értékű élelmiszerekből, gyógynövényekből, gombákból és más természetes vegyületekből származnak.


5 ok, amiért a szerves étrend-kiegészítők gyakran jobbak


A szerves kiegészítők nemcsak valódi, teljes értékű élelmiszerekből és természetes vegyületekből származnak, hanem olyan módszerekkel is készülnek, mint a fagyasztva szárítás vagy oldószeres kivonás a tápanyagok teljes spektrumának megőrzése érdekében.


Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy hosszú távon miért jobbak az organikus kiegészítők.


1. Több tápanyagot tartalmaznak


Számos tanulmány bizonyítja, hogy az organikus növények több tápanyagot és antioxidánst tartalmaznak, mint a hagyományosan termesztettek. Mivel a szerves kiegészítők biotápanyagokból készülnek, nyilvánvalóan a szervezetünk számára táplálóbbak is.


2. Káros vegyi anyagoktól mentesek


Ki vagyunk téve a levegőben lévő káros toxinoknak, az elfogyasztott ultrafeldolgozott élelmiszerekben lévő adalékanyagok mellékhatásainak, és nem utolsó sorban a stressznek. Bármilyen kis lépés, amelyet a toxikus túlterheltség csökkentése érdekében tehetünk, befolyásolhatja az élettartamot, csökkentheti a rák kockázatát és további különböző egészségügyi problémákat.


3. Jobb ízűek


Előfordulhat, hogy a szintetikus vitaminok gyomorbántalmakat okoznak, ezért jó hír, hogy a bioformulák gyakran sokkal jobb ízűek. Az emésztőrendszer is könnyebben tudja feldolgozni azokat.


4. Könnyebben felszívódnak


A szervezet is hatékonyabban szívja fel őket, így sokkal kevesebb természetes tápanyaggal tudja kielégíteni a szükségleteit, mint amennyi szintetikusra lenne szüksége.


5. Környezetkímélőbbek


Az ökológiai gazdaságok a fenntartható gazdálkodási módszerekre nagy hangsúlyt helyeznek, így egészséges ökoszisztémákat hoznak létre. Emellett kevesebb energiát használnak fel, mint a hagyományos gazdálkodások. Más szóval, az organikus kiegészítők választása csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, megőrizve a bolygót a jövő generációi számára.


forrás: longevity.technology


Ajánlás


Milyen további kritériumokat érdemes figyelembe venni étrend-kiegészítő vásárlás során?

Olvassa el korábbi cikkünket ebben a témában:Comments


"Kedves Vendégünk! Minden egyes blog bejegyzést komoly munka előz meg. Célunk, hogy, olyan megoldásokat adjunk Önnek, amelyeket a blog elolvasását vagy videós előadást követően, azonnal be tudja építeni az életébe! A weboldalon lévő és online beteginformációk nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészíti azokat. A 9 lépés oldal szolgáltatásai kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Fontos, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon orvosához és tartsa be az utasításait." -
Dr. Nagy Tamás orvos, egészségügyi-közgazdász

Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
  • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • TikTok
  • Videótár
bottom of page