top of page

A blog tartalma oktatási célú és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészítik azokat. Nem minősül orvosi tanácsadásnak, sem a betegségek diagnosztizálásának, kezelésének vagy megelőzésének és nem helyettesíti a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Egészségügyi panaszok esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát és tartsa be az utasításait.

Mitől függ a pénze, sikere?

A mai kiélezett munkaerőpiacon és a gyilkos versenyben akár alkalmazott akár vállalkozó, a pénze, sikere, jövője múlhat azon hogy, hogyan néz ki!

Mennyire fitt, mennyire tűnik egészségesnek, tettre késznek, erősnek.

Ez fordítva is igaz! Ha el kell végeznie egy határidős munkát, egy feladatot, le kell vezényelnie egy tárgyalást, akkor koncentráltnak, lélekben ott kell lenni és bírnia kell erővel is.

Mindez fiatalon nem egy nagy kunszt de 40-50-60 év felett már egészen más kérdés.

Sajnos az emberek egymást a külső megjelenés után ítélik meg és ma már nem kapkodnak a munkaerőpiacon a középkorú emberekért. Ezért hogyha, valamilyen rossz szokással bír, az vagy rossz fényt vethet önre vagy pedig a következményei miatt nem fogja bírni az iramot.

Ma már dohányozni nem sikk nem divat, mondjuk ki nyíltan kicsit szégyellnivaló is. Egy komoly tárgyaláson vagy egy kiemelt munka megbeszélésen, ritka kivételektől eltekintve már nem illő kimenni cigarettázni, illetve cigi szünetet kérni. A vezetők, a partnerek könnyen gyengeségnek is tekinthetik, s oda a bizalom.

Ha esetleg ön esténként titokban iszik akkor nagyon nehéz másnap úgy TOP-on lenni, hogy reggel darabokból kellett összeszednie magát. S főképp nem előnyös egy munkahelyi bulin totál leittasodni.

Arról nem is szólva, hogy mind a dohányzás, mind a rendszeres ívás rombolja a memóriát és a gyors felidéző képességet, és egy idő után sajnos jól észrevehetően kirakódik az arcára is.

Ha pedig a táplálkozással van gond, a testsúlya az is sajnos negatív fényt vethet önre. Egyrészről, ha megnézzük a gazdag embereket, akkor döntő többségük arányos testalkatú, jól néz ki és sokat is költ is erre. Vajon miért? Nyilván nem csak azért, mert megteheti.

Másrészről pedig hogyha önnek meg kell küzdenie a többletsúlyával, emésztésével, gyomorégésével, puffadásával, izuleti fájdalmával nap mint nap, akkor szintén az erővel a kitartással lehetnek majd komoly gondok.

A nyugdíj lehetőségeinket és kilátásainkat ismerve sokáig kell még jó erőben lennünk. Magas vérnyomással, szívbetegséggel nem lesz könnyű. A gyógyszerek pedig nem tesznek csodát velünk.

S ez csak a munka! Hol van még a magánélet, a társkapcsolat és a példamutatás a gyerekeinknek?

A teher óriási mindenkin. Akkor legalább mi magunk már ne pakoljunk a saját vállunkra újabb poggyászt. A rossz szokásokból kiinduló függőség nem segít. Leszokni - ezt most fogadja el tőlünk- sokkal könnyebb, mint gondolná.

Sőt büszkének lenni magamra jobban megéri, mint haragudni!

Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
  • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • TikTok
  • Videótár
bottom of page