top of page

A blog tartalma oktatási célú és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészítik azokat. Nem minősül orvosi tanácsadásnak, sem a betegségek diagnosztizálásának, kezelésének vagy megelőzésének és nem helyettesíti a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Egészségügyi panaszok esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát és tartsa be az utasításait.

A rák életmóddal megelőzhető?

Már tény, a rákbetegségek 20-40, a halálozás 60% megelőzhető az egészséges életmóddal!

​Több kutatás adatait összevetve:

  • a nők esetében úgy becsülték, hogy a daganatos betegségek 41 százaléka, a halálozás 59 százaléka

  • a férfiak esetékben a rákbetegségek 63 százaléka, a halálozások 67 százaléka megelőzhető lenne​

Mit jelentett az egészséges életmód a kutatásban?

A nem-dohányzást vagy a dohányzással való felhagyást, a minimális alkoholfogyasztást (egy vagy kevesebb ital nők és kettő vagy kevesebb férfiak esetében), a 18,5-27,5 közötti testtömegindexet, valamint heti 150 percnyi mérsékelt vagy 75 perc intenzív fizikai aktivitást.

Azok a személyek, akik megfelelnek ezen összes feltételnek, alacsony kockázattal, mindenki más magas kockázattal bír a daganatos betegségek kialakulása tekintetében!

Az egészséges életmód bizonyos ráktípusokra nagyobb hatással van: a tüdőrákos esetek nagy többsége az életmóddal állt összefüggésben, csakúgy mint a bél-, a hasnyálmirigy- és a veserákos esetek egyötöde.

Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
  • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • TikTok
  • Videótár
bottom of page