1.Kövessük a mediterrán étrendet, fogyasszunk olíva olajat, zöldségeket, halat, a kakukkfűhöz és rozmaringhoz hasonló gyógynövényeket és kevesebb húst!
2.Együnk több egyszeresen telítetlen olajat, (pl. olíva olajat), omega-3-olajat (halolajat, dió-, napraforgó és szójabab olajat)!
3.Térjünk át vadhúsra vagy szabadon tartott állatok húsára, mert ezek kevesebb telített zsírt tartalmaznak, mint a tenyésztett állatok.
4.Véralvadási problémák esetén adjunk az olajhoz ginkót, további előnyös
egészségügyi hatások érdekében pedig fokhagymát, rozmaringot vagy kakukkfüvet!
5.Sütés közben ne hevítsük túl az olajat! Ha már füstöl, akkor az túl forró. Ne használjunk vasból készült edényeket olajjal vagy zsírral történő sütéshez! Ne használjuk fel többször az olajat!
6.Az olajokat, különösen a többszörösen telítetlen olajokat sötét üvegben és hűtőszekrényben tároljuk!