top of page

Mindenkinek jár a cukorbetegség?

Dr. Naveed Sattar (University of Glasgow, Skócia) azokra a szív- és érrendszeri betegségekre mutatott rá, amelyek a mezőgazdasági területekről a városi körzetekbe való bevándorlással, vagy az alacsony nemzeti jövedelmű, fejlődő országok magasabb nemzeti jövedelmű, iparosodott országokká válásával függenek össze.

Ahogy korábban is dokumentálták, ezek a népvándorlási folyamatok szignifikánsan megváltoztatták sok populáció szív- és érrendszeri profilját.

„Egyre több elhízás és több cukorbetegség, ami már népbetegség, és ez már itt van a nyakunkon" – tette hozzá.

Megjegyezte Dr. Sattar, hogy látszólagos ellentmondás van abban a tekintetben, hogy alacsonyabb a szív- és érrendszeri halálozások aránya a városias régiókban, ám ez azért van, mert ezeken a területeken jobb az orvosi ellátás, ennek ellenére a szív- és érrendszeri rizikófaktorok is magasabbak.

A kutatás eredménye szerint a várható élettartam növekedni fog az elkövetkezendő években a városiasodó, alacsony nemzeti jövedelmű országokban, de a lakosoknak egyre több járulékos betegsége fog kialakulni.

„Úgy gondolom, hogy az emberek tovább fognak élni a cukorbetegségükkel" – mondja Dr. Sattar. „Nem fognak belehalni a szívrohamba. Ezt látjuk most az Egyesült Királyságban, Európában és Észak-Amerikában. Az valószínűsítem, hogy ugyanez a folyamat fog lejátszódni világszere.

"Kedves Vendégünk! Minden egyes blog bejegyzést komoly munka előz meg. Célunk, hogy, olyan megoldásokat adjunk Önnek, amelyeket a blog elolvasását vagy videós előadást követően, azonnal be tudja építeni az életébe! A weboldalon lévő és online beteginformációk nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészíti azokat. A 9 lépés oldal szolgáltatásai kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Fontos, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon orvosához és tartsa be az utasításait." -
Dr. Nagy Tamás orvos, egészségügyi-közgazdász

Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
  • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • TikTok
  • Videótár
bottom of page