top of page

Boldogság étrend

Ételeink hatással vannak a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra is.

Christine Bailey táplálkozás-terapeuta nevéhez kötődik a boldogság-étrend (Brain Boost Diet), amelynek hatása már három nap után is érezhető. Ajánlásait saját kutatásaira alapozta.

Szerinte ahhoz, hogy elkezdhessünk dolgozni testünk egészségén, először az agyunkat kell rendbe tennünk. Olyan élelmiszerek fogyasztását javasolja, amelyek fokozzák a hangulatot azáltal, hogy a szervezet különböző kémiai anyagokat állít elő belőlük.

A boldogság-étrendben mindössze hat fontos dolgot kell szem előtt tartania: kerülje a feldolgozott élelmiszereket, ne legyen zsírfóbiája, igyon rendszeresen zöld teát, egyen D-vitaminban és magnéziumban gazdag ételeket, valamint mindennap fogyasszon valamilyen fermentált élelmiszert.

A feldolgozott élelmiszerek, finomított cukrok, gyümölcslevek és a keményítő helyett alapozzon inkább a sovány fehérjékre – például hal, csirke, szójabab –, az antioxidánsokban gazdag zöldségekre és gyümölcsökre, illetve az egészséges zsírokra, amelyek az avokádóban, az olajbogyóban és a különböző diófélékben vannak.

Agyunk mintegy 60%-át omega-3 zsírok és foszfolipidek alkotják. Az egészséges zsírok javítják a koncentrációs készségeket és a hangulatot.

Az olívaolaj a legjobb egészséges zsírforrás. Az extra szűz, minőségi olívaolaj polifenolban és egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag, megóvja az agysejteket, és gyulladáscsökkentő hatású. Az olajos halakban, dióban, len- és chia magban található omega-3 zsírsav fokozza a hangulatot, és enyhíti a depresszió tüneteit.

A zöld tea nemcsak antioxidánstartalma miatt fontos az agy számára, hanem mert segíti a koncentrációt és csökkenti a stressz-szintet.

A D-vitaminban gazdag élelmiszerek is hangulatváltozást eredményezhetnek, ezért kell rendszeresen fogyasztani májat és gombát is – főleg télen, amikor kevés napfény éri az embert.

A magnézium felveszi a harcot a szorongás ellen, és javítja az alvásminőséget. Mindig gondoskodjon róla, hogy legyen a hűtőben spenót, hüvelyesek, diófélék, magvak és teljes kiőrlésű gabonafélék.

Olyan megoldásokat tartalmaz, amelyeket a hírlevél elolvasása után nyomban vagy az előadás 

meghallgatását követően, már az ajtón kilépve, azonnal be tudja építeni az életébe!

Videótár

Nézze meg tanulságos és hasznos ismeret-terjesztő videóinkat!

Online shopping
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • Videótár
Kiemelt írások
Címszavas keresés
bottom of page