top of page

Boldogság étrend

Ételeink hatással vannak a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra is.

Christine Bailey táplálkozás-terapeuta nevéhez kötődik a boldogság-étrend (Brain Boost Diet), amelynek hatása már három nap után is érezhető. Ajánlásait saját kutatásaira alapozta.

Szerinte ahhoz, hogy elkezdhessünk dolgozni testünk egészségén, először az agyunkat kell rendbe tennünk. Olyan élelmiszerek fogyasztását javasolja, amelyek fokozzák a hangulatot azáltal, hogy a szervezet különböző kémiai anyagokat állít elő belőlük.

A boldogság-étrendben mindössze hat fontos dolgot kell szem előtt tartania: kerülje a feldolgozott élelmiszereket, ne legyen zsírfóbiája, igyon rendszeresen zöld teát, egyen D-vitaminban és magnéziumban gazdag ételeket, valamint mindennap fogyasszon valamilyen fermentált élelmiszert.

A feldolgozott élelmiszerek, finomított cukrok, gyümölcslevek és a keményítő helyett alapozzon inkább a sovány fehérjékre – például hal, csirke, szójabab –, az antioxidánsokban gazdag zöldségekre és gyümölcsökre, illetve az egészséges zsírokra, amelyek az avokádóban, az olajbogyóban és a különböző diófélékben vannak.

Agyunk mintegy 60%-át omega-3 zsírok és foszfolipidek alkotják. Az egészséges zsírok javítják a koncentrációs készségeket és a hangulatot.

Az olívaolaj a legjobb egészséges zsírforrás. Az extra szűz, minőségi olívaolaj polifenolban és egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag, megóvja az agysejteket, és gyulladáscsökkentő hatású. Az olajos halakban, dióban, len- és chia magban található omega-3 zsírsav fokozza a hangulatot, és enyhíti a depresszió tüneteit.

A zöld tea nemcsak antioxidánstartalma miatt fontos az agy számára, hanem mert segíti a koncentrációt és csökkenti a stressz-szintet.

A D-vitaminban gazdag élelmiszerek is hangulatváltozást eredményezhetnek, ezért kell rendszeresen fogyasztani májat és gombát is – főleg télen, amikor kevés napfény éri az embert.

A magnézium felveszi a harcot a szorongás ellen, és javítja az alvásminőséget. Mindig gondoskodjon róla, hogy legyen a hűtőben spenót, hüvelyesek, diófélék, magvak és teljes kiőrlésű gabonafélék.

"Kedves Vendégünk! Minden egyes blog bejegyzést komoly munka előz meg. Célunk, hogy, olyan megoldásokat adjunk Önnek, amelyeket a blog elolvasását vagy videós előadást követően, azonnal be tudja építeni az életébe! A weboldalon lévő és online beteginformációk nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészíti azokat. A 9 lépés oldal szolgáltatásai kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Fontos, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon orvosához és tartsa be az utasításait." -
Dr. Nagy Tamás orvos, egészségügyi-közgazdász

Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
  • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • TikTok
  • Videótár
bottom of page