Nincsenek közelgő események

Boldogság étrend

Ételeink hatással vannak a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra is.

Christine Bailey táplálkozás-terapeuta nevéhez kötődik a boldogság-étrend (Brain Boost Diet), amelynek hatása már három nap után is érezhető. Ajánlásait saját kutatásaira alapozta.

Szerinte ahhoz, hogy elkezdhessünk dolgozni testünk egészségén, először az agyunkat kell rendbe tennünk. Olyan élelmiszerek fogyasztását javasolja, amelyek fokozzák a hangulatot azáltal, hogy a szervezet különböző kémiai anyagokat állít elő belőlük.

A boldogság-étrendben mindössze hat fontos dolgot kell szem előtt tartania: kerülje a feldolgozott élelmiszereket, ne legyen zsírfóbiája, igyon rendszeresen zöld teát, egyen D-vitaminban és magnéziumban gazdag ételeket, valamint mindennap fogyasszon valamilyen fermentált élelmiszert.

A feldolgozott élelmiszerek, finomított cukrok, gyümölcslevek és a keményítő helyett alapozzon inkább a sovány fehérjékre – például hal, csirke, szójabab –, az antioxidánsokban gazdag zöldségekre és gyümölcsökre, illetve az egészséges zsírokra, amelyek az avokádóban, az olajbogyóban és a különböző diófélékben vannak.

Agyunk mintegy 60%-át omega-3 zsírok és foszfolipidek alkotják. Az egészséges zsírok javítják a koncentrációs készségeket és a hangulatot.

Az olívaolaj a legjobb egészséges zsírforrás. Az extra szűz, minőségi olívaolaj polifenolban és egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag, megóvja az agysejteket, és gyulladáscsökkentő hatású. Az olajos halakban, dióban, len- és chia magban található omega-3 zsírsav fokozza a hangulatot, és enyhíti a depresszió tüneteit.

A zöld tea nemcsak antioxidánstartalma miatt fontos az agy számára, hanem mert segíti a koncentrációt és csökkenti a stressz-szintet.

A D-vitaminban gazdag élelmiszerek is hangulatváltozást eredményezhetnek, ezért kell rendszeresen fogyasztani májat és gombát is – főleg télen, amikor kevés napfény éri az embert.

A magnézium felveszi a harcot a szorongás ellen, és javítja az alvásminőséget. Mindig gondoskodjon róla, hogy legyen a hűtőben spenót, hüvelyesek, diófélék, magvak és teljes kiőrlésű gabonafélék.

Többet szeretne tudni?  Ön is szeretne életkorától függetlenül fittebb, egészségesebb lenni?

Kezdjen bele, most! Kérjen információt a személyre szabott megoldásokhoz!

9 lépés

életprogram

"Olyan megoldásokat tartalmaz, amelyeket a hírlevél elolvasása után nyomban vagy az előadás 

meghallgatását követően, már az ajtón kilépve, azonnal be tudtam építeni az életembe!"

Videótár

Nézze meg tanulságos és hasznos ismeret-terjesztő videóinkat!

Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • Videótár
Kiemelt írások
Kategóriák
Kifejezések
Korábbi írásaink

"A titok, amellyel Ön is fájdalommentesen és gyógyszermentesen is élhet, sőt teljes egészségben. Mert a korosodás nem egyenlő a betegségekkel, ezt garantálom!"

© 2015 Dr. Nagy Tamás -

Jogi és adatvédelmi nyilatkozat

SEGÍTSÉG

RÓLUNK

BETEGSÉGEK

KORAI ÖREGEDÉS

BÉLGYULLADÁSOK

TERMÉKEK

  • Valódi egészség egy orvos szemével
  • Hasznos, szórakoztató videók
  • Zinzino

Az oldalon kínált szolgáltatások kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Nem helyettesítik az Ön háziorvosi, szakorvosi ellátását, ezért javasoljuk, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját kezelőorvosához.