Nincsenek közelgő események

Alzheimer-kór (elbutulás)

Az Alzheimer-kór egy gyors leépüléssel járó neurodegeneratív megbetegedés, ami a kognitív funkciók beszűkülésével jár.

A betegségtől vagy a vele kapcsolatos demenciától szenvedők száma szinte járványszerűen évről évre rohamosan nő. Közel 44 millió embert érint ez a megbetegedés, minden kilencedik 65 év feletti ember érintett, a betegek kétharmadát pedig a nők teszik ki. A legtöbb esetet a Nyugat-Európai régióban figyelték meg. (Alzheimer's Association - 2015 Alzheimer's Disease Facts and Figures)

Az első jel a rövidtávú memóriazavar, aminek következtében az érintett nehezen jegyez meg a közelmúltban történt eseményeket, vagy teljesen elfelejti azokat.

Ezt követi a térbeli tájékozódás romlása, az absztrakt gondolkodás, a tervezési és problémamegoldó készség csökkenése, a depressziós tünetek kialakulása és az érdektelenség. Fontos, hogy ezeket a jeleket ne az öregedés természetes velejáróinak tulajdonítsuk, hanem mindenképp forduljunk orvoshoz, mert képalkotó vizsgálatokkal jól kimutatható a demencia és az Alzheimer-kór is.

Dale Bredensen professzor fizikai aktivitáson és diétán alapuló módszerei kecsegtetőek. A résztvevők 90%-ának állapota 2 év leforgása alatt jelentősen javult.

A professzor az általa összeállított kezelési stratégia részeként a szénhidrátok bevitelének csökkentése, a stressz kerülése és a mozgás mellett megemlíti a természetes halászatból származók halak és stabil halolaj fogyasztását is. (Buck Institute: Memory loss associated with Alzheimer's reversed for first time)

“Az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak elősegítik a béta-amiloid kiürülését az agyból a glymphatikus rendszer funkcióinak közvetítésével” címet viselő publikációból kiderül, hogyan is hatnak az omega-3 zsírsavak az Alzheimer-kór kialakulásáért felelős béta-amiloidokra.

Számos korábbi kutatás foglalkozott már a témával, közülük az egyik legnagyobb – melynek során 1200 demens beteg beteget figyeltek meg – rávilágított, hogy minél több omega-3 zsírsavat tartalmaz a vizsgált személy étrendje, annál alacsonyabb volt a béta-amiloid szintje az idegsejtekben. Az Alzheimer-kór közvetlen kóroka a sejtekben a megnövekedett béta-amiloid-szint. (G.A. Jicha, W.R. Markesbery: Omega-3 fatty acids: potential role in the management of early Alzheimer's disease)

Zhe Shi és Huanxing Su professzorok a Macaui Egyetem kutatói: közös kutatásuk eredményei alapján a halolajfogyasztással csökkenthető az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata.

(American Laboratory: Omega-3 Fatty Acids Help Maintain Brain Homeostasis)

Többet szeretne tudni?  Ön is szeretne életkorától függetlenül fittebb, egészségesebb lenni?

Kezdjen bele, most! Kérjen információt a személyre szabott megoldásokhoz!

9 lépés

életprogram

"Olyan megoldásokat tartalmaz, amelyeket a hírlevél elolvasása után nyomban vagy az előadás 

meghallgatását követően, már az ajtón kilépve, azonnal be tudtam építeni az életembe!"

Videótár

Nézze meg tanulságos és hasznos ismeret-terjesztő videóinkat!

Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • Videótár
Kiemelt írások
Kategóriák
Kifejezések
Korábbi írásaink

"A titok, amellyel Ön is fájdalommentesen és gyógyszermentesen is élhet, sőt teljes egészségben. Mert a korosodás nem egyenlő a betegségekkel, ezt garantálom!"

© 2015 Dr. Nagy Tamás -

Jogi és adatvédelmi nyilatkozat

SEGÍTSÉG

RÓLUNK

BETEGSÉGEK

KORAI ÖREGEDÉS

BÉLGYULLADÁSOK

TERMÉKEK

  • Valódi egészség egy orvos szemével
  • Hasznos, szórakoztató videók
  • Zinzino

Az oldalon kínált szolgáltatások kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Nem helyettesítik az Ön háziorvosi, szakorvosi ellátását, ezért javasoljuk, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját kezelőorvosához.