Nincsenek közelgő események

Magas vérnyomást is okozhat a rostszegény étrend

Az már régebb óta egyértelmű, hogy a rostszegény táplálkozás összefügg a vastagbélrák fokozott kockázatával. Ugyanakkor egyre több kórképben igazolódik a mikrobiom, a vastagbélflóra kiemelkedő jelentősége!

A Circulation című folyóiratban most megjelent tanulmányukban a szakemberek a magas és az alacsony rezisztens keményítőt tartalmazó étrendek közötti különbséget vizsgálták.

A magas vérnyomás stroke-ot, szívinfarktust, az artériák és a szívizmok megmerevedését okozhatja, valamint a szív- és érrendszeri betegségek fő előidézője is.

A kutatók megállapították, hogy az alacsony rosttartalmú étrendet tartók hajlamosabbak a magas vérnyomásra.

"Ez a tanulmány azért jelentős, mert először azonosította, hogy az étrendben lévő rost közvetlenül szabályozza a szív és az érrendszer egészségét."

A tanulmány egyik páratlan felfedezése az, hogy a bél bakteriális profilja, a mikrobiom szorosan összefügg a magas vérnyomással.

A rostfogyasztás mértékében kicsit becsapós, ha azt gondoljuk, hogy a napi egy alma, vagy a rántott hús melletti kis káposztakupac elegendő. Nagyon nem! Napi 3-4 x nyers zöldség vagy gyümölcs főétkezésként!

Ha ez nem megoldható, akkor szükséges a rostpótlás. Az én ismereteim alapján az egyik legjobb ilyen funkcionális élelmiszer a ZinoBiotic, amelyről itt olvashat többet.

A ZinoBiotic ötféle természetes élelmi rost egyedi kombinációja. A rostok anyagcseréje a vastagbélben történik, ahol támogatják az egészséges baktériumok szaporodását.

A ZinoBiotic segít csökkenteni a vércukorszint hirtelen emelkedését az étkezések után, illetve fenntartani a megfelelő koleszterinszintet is. A rostok támogatják az egészséges bélműködést, így a rendszerességet, a teljesség érzését, illetve csökkentik a puffadást. Érdemes kúraszerűen, legalább hat hónapig szedni.

9 lépés

életprogram

"Olyan megoldásokat tartalmaz, amelyeket a hírlevél elolvasása után nyomban vagy az előadás 

meghallgatását követően, már az ajtón kilépve, azonnal be tudtam építeni az életembe!"

Videótár

Nézze meg tanulságos és hasznos ismeret-terjesztő videóinkat!

Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • Videótár
Kiemelt írások
Kategóriák
Kifejezések

Többet szeretne tudni?  Ön is szeretne életkorától függetlenül fittebb, egészségesebb lenni?

Kezdjen bele, most! Kérjen információt a személyre szabott megoldásokhoz!

Köszönjük levelét!

Korábbi írásaink