top of page
sunset-fog-lake.jpg

Ön is találkozott már azzal, hogy sajnos a barátok, rokonok idő előtt mentek el?

De nem kell így történnie!

blood-test_4230388.png

A saját otthonában elvégezhető vértesztjeink olyan értékeket vizsgálnak, amelyek hozzájárulhatnak az idő előtti halálozás csökkentéséhez

OTTHON, FÁJDALOMMENTESEN  ELVÉGEZHETŐ, GMP MINŐSÍTÉSŰ LABORATÓRIUMBAN HITELESÍTETT EGÉSZSÉGVÉDŐ VÉRTESZTJEINK

OMEGA-3 INDEX (O3I) MÉRÉSE

A legmagasabb, 8 % feletti omega-3-indexszel rendelkező egyének 33%-kal kisebb valószínűséggel haltak meg*

Ha az O3I értéke 4 % alatt van, akkor nagyobb lehet a szív- és érrendszeri események kockázata. Ezzel szemben a 8 % feletti O3I-vel rendelkező egyéneknél alacsonyabb a kockázat. (Orvostovábbképző szemle online,  2023. december 4.)

*Az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban megjelent kutatási cikk alapján az alacsony omega-3-index erős előrejelzője a korai halálozásnak, a legmagasabb omega-3-indexszel rendelkező egyének 33%-kal kisebb valószínűséggel haltak meg a 7 éves követési évek során, mint azok, akiknek a legalacsonyabb omega-3-indexük volt.

Hirtelen szívmegállásból újraélesztettekre 5% alatti omega-3 index volt a jellemző, és kalkulációk szerint minden 1%-os növekedés 58%-kal csökkentené a hirtelen szívhalál kockázatát (Aarsetoey és mtsi., 2008).

 

Mindezek ellenére Magyarozágon nem mérik rutinszerűen az O3I-t. Ezért szükséges Önnek kezdeményeznie és azért is, mert a halolajkapszulák többségének mennyisége és minősége nem alkalmas az O3I emelésére,

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram
large_309049-1x-vitamin-D-test (1)_edited.png

D-VITAMIN-SZINT MÉRÉSE

20 ng/ml szint alatt a halálozás, az autoimmun betegségek, bizonyos fertőzések és daganattípusok előfordulási gyakorisága magasabb.*

*Magyarországi rep­rezentatív felmérés alapján a tél legvégén a lakosság 97%-ának van D-vitamin-hiánya, 77%-uknál volt 20 ng/ml alatti" (szerk. extrém hiány). A magyarországi D-vi­tamin-konszenzus a 30 ng/ml-es értéket határozta meg a kívánatos tartomány alsó határaként. Megfigyelési vizsgálatok szerint a halálozás, az autoimmun betegségek, bizonyos fertőzések és daganattípusok előfordulási gyakorisága e határérték alatt magasabb."

Az alacsony D-vitamin-szint nem csak a csontok miatt problémás, hanem a sejtjeink egészséges osztódása miatt és (rák) és a gyulladáskontroll miatt is.

Mindezek ellenére Magyarozágon a hivatalos ún. D-vitamin konszenzus szerint  nem kell mérni rutinszerűen az szintet. Ezért szükséges Önnek kezdeményeznie!

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram

CUKOR TERHELÉS (HbA1c) mérése

Az véleményt formáló Amerikai Diabetes Társaság (ADA) meghatározása szerint 5,7% felett magas kockázat, 6,5% felett diagnosztizált cukorbetegség áll fenn.

Itthon 1.1 millió felnőtt szenved cukorbetegségben és sok a fel nem fedezett eset is. Az ún. HbA1c érték az elmúlt 2-3 hónap átlagos vércukor terhelését mutatja meg és szoros kapcsolat áll a késői cukros kisér- és nagyér szövődmények között. A HbA1c minden 1%-os csökkentése jelentős mértékben mérsékli e szövődmények fellépésének kockázatát.*

Az Amerikai Egyesült Államokban 8 éven keresztül, 1985-1993 között végzett nagyszabású vizsgálatsorozat (DCCT) bebizonyította hogy a közel normális vércukorszintek elérésével és fenntartásával 30-40 százalékkal csökkenthetők a késői szövődmények.

Magyarországon ez a vizsgálat elérhető, de megelőzésként sajnos nem használják. A magasabb érték nem az jelzi, hogy Ön már biztosan cukorbeteg, hanem annak a fontosságát, hogy haladéktalanul forduljon szakorvoshoz.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram
HbA1c large_309060- (1).png

GYAKORI KÉRDÉSEK, FONTOS INFORMÁCIÓK

Mennyire hitelesek ezek a vizsgálatok? 

100 %-ban!. Az Ön által levett vérminta EU szabványnak megfelelő módon postai úton érkezik be a norvég VITAS laboratóriumba. A VITAS 1994 óta nyújt magas színvonalú, személyre szabott analitikai szolgáltatásokat a legmodernebb tudáson és technológián alapulva. A legszigorúbb gyógyszeripari minősítéssel, a GMP-vel rendelkezik. 

Labor weboldal: https://www.vitas.no/

Orvosilag is megalapozottak a oldal kijelenései? 

Természetesen, csak és kizárólag hitles klinikai vizsgálatok alapján állítottuk össze az oldalt. Követjük az orvoslásban elfogadott ún. Evidence Based Medicine – EBM (azaz Bizonyítékon Alapuló Orvoslás alapelveit. A lap alján megtalálja a teljes irodalomjegyzéket is. Persze mi NEM végzünk orvosi tevékenységet, hanem ezekkel a könnyen elvégezhető tesztekkel segítettünk Önt közelebb hozni az egészséges élethez.

Evidence Based Medicine fogalma (AEEK)

Hogyan vesznek vért tőlem? 

A teszek mintavétele hasonló egy ujjbegyből történő otthoni vércukorméréshez. Futárszolgálat segítségével kapja meg a teszteket, ami mindent tartalmaz, amire szüksége lesz. A két csepp vért steril, piciny orosi eszközzel veheti le fájdalommentesen, majd az EU szabvány borítékba helyezve postai úton küldheti be a laboratóriumba. A teszt anonim, Önről nem tárolunk adatokat. 

Teszt útmutató: Hogyan végezzem el? 

Jobban járok ha inkább elmegyek egy laborba, nem? 

Change the text and make it your own. Click here to begin editing.

Hogyan kaphatok több információt?

Lehetősége van szakértőnkkel Dr. Nagy Tamással közvetlenül online konzultációt kérnie, aki 30 éve foglalkozik egészségmegőrzéssel és -fejlesztéssel. Büszke arra, hogy több ezer embernek segített már tanácsokkal és előadásokkal az egészségesebb élet-megoldásokhoz. Az konzultáció első 15 perc díjmentes.

Időpont foglalása: szabad időpontok

Add a Title

Change the text and make it your own. Click here to begin editing.

Jogi és etikai állásfoglalás

Az Egészségprotokoll eredményeit az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) által jóváhagyott egészségre vonatkozó állítások, Dr. Nagy Tamás szakmai meglátásai és a nagyszámú felhasználói tapasztalatok alapján állítottuk össze. Az adott termékre vonatkozó EFSA állítások az ún. Terméklapokon találhatóak. Hivatalos forrás: www.zinzino.com. A 9lepes.hu oldalt független Zinzino partnerek üzemeltetik. A Zinzino termékeivel kapcsolatban semmilyen terápiás ígéretet sem fogalmazunk meg. Egyetlen Partner sem állíthatja, hogy a Zinzino termékei segíthetnek vagy hasznosak konkrét betegségek kezelésében vagy megelőzésében. A Zinzino Független Partnereire vonatkozó etikai szabályokat a Jogi- és Adatvédelmi nyilatkozatban ide kattintva elolvashatja. A 9 lépés oldal szolgáltatásai kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Fontos, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját orvosához és tartsa be az utasításait. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos étkezést. Minden tőlünk telhetőt jó szándékkal megteszünk az Ön pontos tájékoztatása érdekében. Ha bármilyen kérdése van kérem, keressen minket. Elérhetőségek itt

bottom of page