Mi is 

a titok?

A titok a sejtjeinkben éveken át megbújó lappangó gyulladás, amely "rejtett gyilkosként" lassan erodálja szervezetünket és okozza a problémáinkat. Dr. Nagy Tamás évek óta tanulmányozza a folyamatot és sajnos egyre több kórképben derül ki, hogy gyulladás áll a háttérben. Hogyan győzhetjük le?

Néha még a szakmabeliek által is félreértelmezett a sejtszintű gyulladás mibenléte. A hátterében az immunrendszer diszfunkciója és az ebből eredő gyulladás áll. Épp ezért csak diétával irgalmatlanul nehéz megoldani. Az urbanizáció, a családi struktúra fellazulása, a társadalmi elidegenedés, a légszennyezés, a magas glikémiás indexszel rendelkező és magas kalóriájú élelmiszerek megjelenése, a pénzügyi kihívások és a tartós szociális stressz együtt lettek a gyulladásos rendszer elsődleges provokáló faktorai. Így az ősi immunrendszerünk "túlműködése" gyulladásos anyagokat termel folyamatosan, és a saját sejtjeinkben is gyulladást vált ki. A folyamat sajnos jóideig rejtett, nem okoz panaszokat, viszont felborul a szervezet homeosztázisa (egyensúlya). Tudvalevő, hogy minden biológiai rendszer működése szigorúan szabályozott. Ha megzavarjuk a működést, azonnal beindul valamilyen reakció abból a célból, hogy a rendszert visszazökkentse a normális állapotába.

Fehérvérsejt (macrophag) negtámadta a betolakodót

Ebben az esetben a visszazökkentés egy autoimmun folyamat beindulása lesz az ősi immunrendszer "túlműködése" ellen, és sajnos meg is érkeztünk a kórképegyütteshez, amely megjelenik szép sorban. S meg fog jelenni jó eséllyel Önnél is!

Inzulinrezisztencia, pajzsmirigy alulműködés, depresszió és hangulatzavarok, ízületi gyulladások, visszér/aranyérbetegségek, PCOS (policisztás ovárium szindróma) haj és bőrproblémák, vérnyomásemelkedés és hosszabb távon érszűkület.

A rejtett gyulladás leggyakoribb jelei

Ezek mind olyan kórképek, melyeket az akadémikus orvoslás szerint egész "életen át kell viselni", vagy "bele kell törődni". Amennyiben csak e fenti tüneteket kezeljük és nem adunk egyértelmű megoldást a sejtjeinkben levő gyulladásra, akkor ez a folyamat nyílegyenesen vezet később az érelmeszesedéshez, az érszűkülethez. 2016-ban 62.846 ember halt meg Magyarországon szívinfarktusban vagy stroke-ban, s külön kiemelendő, hogy a 45-59 éves korosztály a legsérülékenyebb!*

*WHO European Mortality Database

Szeretné jobb kedvvel, könnyedebben, boldogabban élni a mindennapjait?

Az emberek rácsodálkoznának Önre, mi a titka a frissességének, fiatalos küllemének, erejének? 

Szeretne reggel frissen ébredni és esténként is lendületes, örömteli életet élni családjával, barátaival

Mi a megoldás?

Közös célunkat bizonyított, szakszerű megoldásokkal, a 9 lépés elemeit felhasználva és hiánypótló, mással nagyon nehezen helyettesíthető ún. funkcionális élelmiszerekkel érhetjük el, mellyel csökkentjük a gyulladást és helyreállítjuk az egyensúlyt a sejtjeinkben. 

Kezdjen hozzá még ma!

© 2015 Dr. Nagy Tamás -

Jogi és adatvédelmi nyilatkozat

  • Valódi egészség egy orvos szemével
  • Hasznos, szórakoztató videók

Az oldalon kínált szolgáltatások kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Nem helyettesítik az Ön háziorvosi, szakorvosi ellátását, ezért javasoljuk, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját kezelőorvosához.