A cukorbetegség (diabetes) fő jellemzője a vér emelkedett cukorszintje, mely laboratóriumi vizsgálattal mutatható ki. A betegség gyakoribb oka a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége (inzulinrezisztencia, 2-es típusú vagy idősödő cukorbetegség), ritkábban pedig a hasnyálmirigy által termelt inzulin nevű hormon hiánya (1-es típusú cukorbetegség).

Inzulin hiányában, vagy nem megfelelő hatásában a sejtek nem képesek a cukor (glükóz) felvételére, a sejtekbe nem jut be a cukor, így a kint maradt cukor okán a vércukorszint megemelkedik. A sejtek a cukrot energiatermelésre használják, így sejtjeink cukor hiányában éheznek, a működésük romlik. 

A tartósan emelkedett vércukorszint (hiperglikémia) sokáig nem okoz tüneteket, miközben komoly károsodásokat okozhat a szervezetben – károsítja az ereket, ennek következményeként érszűkületet, alsó végtag elvesztését, fekélyeket, vesebántalmakat (nefropátia), zsibbadást és idegi fájdalmat (neuropátia) okozhat, valamint a szem ereinek károsodása súlyosan rontja a látást (retinopátia). A vakság leggyakoribb oka a súlyos cukorbetegség! Szűrővizsgálattal a betegség kockázata felmérhető, ill. az ún. előállapotok, inzulinrezisztencia kimutathatók. A korán felismert probléma még gyógyszermentesen, természetes megoldásokkal orvosolható. Megfelelő kezeléssel a cukorbetegség kialakulása megelőzhető vagy késleltethető, a szövődmények elkerülhetők.

"A titok, amellyel Ön is fájdalommentesen és gyógyszermentesen is élhet, sőt teljes egészségben. Mert a korosodás nem egyenlő a betegségekkel, ezt garantálom!"

© 2015 Dr. Nagy Tamás -

Jogi és adatvédelmi nyilatkozat

SEGÍTSÉG

RÓLUNK

BETEGSÉGEK

KORAI ÖREGEDÉS

BÉLGYULLADÁSOK

TERMÉKEK

  • Valódi egészség egy orvos szemével
  • Hasznos, szórakoztató videók
  • Zinzino

Az oldalon kínált szolgáltatások kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Nem helyettesítik az Ön háziorvosi, szakorvosi ellátását, ezért javasoljuk, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját kezelőorvosához.