Let's experience together, step by step, our shared passion for achieving a better life!
Updated 11, 11, 2024
VISITORS
Szív- érrendszeri kórképek, mentális egészség?
Tesztelje egészségét úgy, ahogy még soha
Eddig időpontot egyeztetve, drága idejét utazásra, várakozásra beáldozva laborba kellett mennie, ahol kellemetlen vénás vérvétellel tesztelték.
Ennek most vége!
Az online beteginformációk oktatási célúak, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatokat, csak kiegészítik azokat és nem helyettesítik a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Az oldal alján részletes irodalomjegyzéket olvashat az orvosilag hiteles klinikai kutatásokról.
A mérésnek mi a jelentősége az egészsége szempontjából?
Gombás Szilárd vagyok, üdvözölöm! Mindig is az egyensúlyt kerestem az élet minden részletében. Masszás terapeutaként találtam meg ezt a munka területén. Közel kilenc éve meghatározó változást hozott egy lehetőség, megoldást adva azokra a kihívásokra és nehézségekre, amik a masszőri munkánkat érintik a hétköznapjainkban. Közösséget formáló eszköz, ahol nem csak a páciensek egészségének az egyensúlyát tudjuk pozitívan befolyásolni, hanem a saját vállalkozásunk és egészségünk egyensúlyát is.
Hívjon telefonon, küldjön emailt vagy töltse ki a lap alján lévő űrlapot!
Méréseink eredménye hozzájárul
Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által jóváhagyott egészségre vonatkozó állítások omega-3 pótlás esetén
Az oxigént szállító vörösvérsejtjeink zsírsavtartalmát mérjük, pontosan 11 különböző telített és telítetlen zsírsavakat, köztük az omega-3 és omega-6 vegyületeket.
Omega-3 zsírsav index
Omega-3 : omega-6 arány
A sejtmembrán átjárhatósága (fluiditási index)
Mentális erő
Arachidonsav index
A vizsgálat fontosságát jelzi, hogy 2023 őszétől a Synlab is méri, nálunk jóval drágábban, "Vörösvérsejt membrán lipid profil" név alatt, illetve ez a módszer "Új módszer a vér omega-3 zsírsavszintjének megállapítására" címmel.
Orvostovábbképző szemle online kiadásában is megjelent.
Mit okozhat az alacsony omega-3 index?
Az alacsony omega-3 index szívinfarktushoz, hirtelen szívhalálhoz, szív- és érrendszeri betegségekhez, kognitív károsodáshoz, depresszióhoz, koraszüléshez, elbutuláshoz, romló asztmakontrollhoz, cukorbetegséghez és fokozott gyulladásos állapotokhoz, például rheumatoid arthritishez, gyulladásos bélbetegséghez vezethet. Mindezekről a nyilvános orvosi szakirodalomban több mint 3.000 vizsgálat áll rendelkezésre.
"Az omega-3 index a vörösvérsejt-membránok omega-3 tartalmának mérőszáma, a szív- és érrendszeri betegségek kockázati mutatója"
Mayo Klinika Proceccedings (Dr. James H. O'Keefe)
James H O'Keefe MD az orvostudomány professzora a Missouri-Kansas City Egyetemen. Dr. O'Keefe 470 cikket publikált lektorált folyóiratokban, és cikkeit több, mint 40 000 alkalommal idézték az orvosi irodalomban. Mérföldkőnek számító tanulmányokat is publikált az omega-3-ról és annak a szív- és érrendszeri egészségre és a hosszú élettartamra gyakorolt hatásairól.
"A legmagasabb, 8 % feletti omega-3 indexszel rendelkezők 60+ éves korosztályban valószínűsíthetően évekkel később haltak meg"
American Journal of Clinical Nutrition (Dr. Willam S. Harris)
Dr. Harris az omega-3 zsírsavak nemzetközileg elismert szakértője, specialistája annak, miként segíthetik a szívbetegségben szenvedő betegeket. Ph.D. fokozatot szerzett a Minnesota Egyetem Human Nutrition szakán. Dr. Harris a Dél-Dakotai Egyetem Sanford School of Medicine Orvostudományi Tanszékének professzora. Több mint 300 publikációja jelent meg a zsírsavakról.
Mindössze 2 csepp vérből, fájdalommentesen
Az Ön saját otthonában, kényelmesen, ujjbegyből történik a mintavétel.
A vérvétel elvégzéséhez ingyenes oktatóvideót küldünk.
Postai úton, előre megcímzett borítékban küldheti be a laborba.
A vizsgálat anonim, nem kell feladót írnia a borítékra.
Magyar nyelvű, több, mint 10 oldalas érthető, részletes kiértékelés.
Az eredményt online letöltheti telefonra vagy számítógépre.
A vérvizsgálata alapján személyre szabott táplálkozási irányelvek.
Megtudhatja miből lenne jó többet ennie és miből kevesebbet.
A Vitas egy GMP-tanúsítvánnyal rendelkező laboratórium, amely megbízásos alapon végez kémiai analíziseket. A szárított vércsepp tesztek modern használatának egyik úttörőjeként ismerik el.
Hol elemzik a vérmintát?
Az anonim teszteket független
laboratóriumi partnerünk elemzi,
a norvég VITAS Analytical Services.
Hivatalos partnere a világ leghíresebb egyetemeinek:
-
Harvard Egyetem, USA
-
Cambridge-i Egyetem, Egyesült Királyság
-
Kings College London, Egyesült Királyság
-
Max Planck Institute, Berlin, Németország
-
Oxfordi Egyetem, Egyesült Királyság
-
Massachusettsi Általános Kórház, USA
-
Oslói Egyetem, Norvégia
-
Tufts Egyetem, USA
-
Lundi Egyetem, Svédország
-
ZOE, Egyesült Királyság és USA
Hogyan történik a kiértékelés?
Az online, telefonra vagy számítógépre letölthető eredményben színkódokat alkalmazunk, hogy azonnal felismerje, jó-e, vagy javításra szorul. 3-féle szín szerint szűrheti az eredményeket, hogy megtudja, melyikre kell a legtöbb figyelmet fordítania.
Részletes és könnyen érthető szöveges magyarázatot kap több, mint 10 oldalon. Elmagyarázzuk, hogy mit és miért mértünk és ezeknek mi a jelentősége az Ön egészsége szempontjából.
Útmutatást kap, hogy a szervezetében milyen zsírsavakból van több vagy kevesebb az ideálisnál, és arról, hogy ezek a zsírsavak milyen ételekben fordulnak elő. Így Ön ki tudja alakítani a személyre szabott személyes étrendjét.
A teszt fontos kiegészítő információkkal szolgálhat az egészsége megőrzéséhez, de nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat, csak kiegészíti azokat. Nem minősül orvosi tanácsadásnak, sem a betegségek diagnosztizálásának, kezelésének vagy megelőzésének, és nem helyettesíti a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Egészségügyi panaszok esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát.
Teszteljen akár ingyen
Az eddig világszerte elvégzett 1.300.000 teszt eredménye és a szakirodalmi hivatkozások is azt mutatják, hogy a lakosság többségének rendkívül alacsony az omega-3 szintje. Sajnos ez a 4% alatti omega-3 index viszont már komoly mértékben csökkenti az életkilátásokat is (3)
Most egy akció keretében végezze el a tesztet akár ingyen!
Az akció részletei:
A cél nem a teszt értékesítése, hanem a veszélyzónában lévők felderítése és, hogy útmutatást adjunk az omega-3 index normalizálására. Emiatt Ön nem vételárat fizet a tesztért, hanem 12.000 Ft kauciót + 800 Ft postaköltséget. A kaució meghatározott feltételek szerint Önnek visszajár. Jelentkezzen az alul található űrlapon, szakértő kollégánk 2 munkanapon belül felhívja és megbeszélik a pontos részleteket.
Mikor jár Önnek vissza a kaució?
-
Ha az omega-3 index a mérés alapján 8% feletti értéket mutat, vagyis zöld tartományban van.
-
Ha az eredmény nem lett jó, mindenképpen szükséges lesz a helyreállítása. Tudunk javasolni molekuláris vizsgálatokkal igazolt rendkívüli tisztaságú, nagy dózisú omega-3 készítményt kedvező előfizetéses törzsvásárlói áron. Ha ezt választja, akkor a kaució szintén visszajár.
Jogi és etikai állásfoglalás
-
A weboldalon lévő és online beteginformációk oktatási célúak és nem helyettesítik az orvosi vizsgálatokat csak kiegészítik azokat. Nem minősülnek orvosi tanácsadásnak, sem a betegségek diagnosztizálásának, kezelésének vagy megelőzésének és nem helyettesíti a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Egészségügyi panaszok esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát.
. -
Az oldalt független Zinzino partnerek üzemeltetik. A Zinzino termékeivel kapcsolatban semmilyen terápiás ígéretet sem fogalmazunk meg. Egyetlen Partner sem állíthatja, hogy a Zinzino termékei segíthetnek vagy hasznosak konkrét betegségek kezelésében vagy megelőzésében.
-
A 9 lépés oldal szolgáltatásai kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Fontos, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját orvosához és tartsa be az utasításait. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos étkezést. Javasoljuk, hogy az orvosi kezelés alatt állók vagy bármilyen krónikus betegségben szenvedők konzultáljanak a kezelőorvosukkal, mielőtt bármilyen változtatást hajtanának végre az étrendjükben, illetve amikor bármilyen új táplálkozási programba kezdenek.
Hivatkozások, irodalomjegyzék
-
Using an erythrocyte fatty acid fingerprint to predict risk of all-cause mortality: the Framingham Offspring Cohort, Michael I McBurney, Nathan L Tintle, Ramachandran S Vasan, Aleix Sala-Vila, William S Harris. The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 114, Issue 4, October 2021, Pages 1447-1454
-
Omega-3 Fatty Acid Therapy: The Tide Turns for a Fish Story
James H. O’Keefe, MD, Dany Jacob, MD, Carl J. Lavie, MD Mayo Klinic Proceedings, vol. 92, Iissue1, P 1-3, January 2017
-
Tsao CW, Vasan RS. Cohort profile: the Framingham Heart Study (FHS): overview of milestones in cardiovascular epidemiology. Int J Epidemiol 2015;44(6):1800–13.
-
Pencina MJ, D’Agostino RB Sr, Larson MG, Massaro JM, Vasan RS. Predicting the 30-year risk of cardiovascular disease: the Framingham Heart Study. Circulation 2009;119(24):3078–84.
-
Pottala JV, Garg S, Cohen BE, Whooley MA, Harris WS. Blood eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids predict all-cause mortality in patients with stable coronary heart disease: the Heart and Soul Study. Circ Cardiovasc Qual Outcomes 2010;3:406–12.
-
Harris WS, Luo J, Pottala JV, Espeland MA, Margolis KL, Manson JE, Wang L, Brasky TM, Robinson JG. Red blood cell polyunsaturated fatty acids and mortality in the Women’s Health Initiative Memory Study. J Clin Lipidol 2017;11(1):250–9.
-
Harris WS, Tintle NL, Etherton MR, Vasan RS. Erythrocyte long-chain ω-3 fatty acid levels are inversely associated with mortality and with incident cardiovascular disease: the Framingham Heart Study. J Clin Lipidol 2018;12:718–24.
-
Low levels of cellular omega-3 increase the risk of ventricular fibrillation during the acute ischaemic phase of a myocardial infarctionJuly 2008 Resuscitation 78(3):258-64
-
From alga to omega; have we reached peak (fish) oil? Paul R Clayton. Szabolcs Ladi
J R Soc Med 2015 Sep;108(9):351-7.
-
Is there still a role for Vitamin E? Dr .Paul Clayton own blog 2018. july 18.
-
Changes in Erythrocyte Omega-3 Fatty Acids in German Employees upon Dietary Advice by Corporate Health, Dietrich Rein 1, Matthias Claus 2, Wolfgang Frosch 2, Winfried März 3 4 5 6, Stefan Lorkowski 6 7, Stefan Webendoerfer 2, Thorsten Schreiner 2 Nutrients, 2020 Oct 25;12(11):3267.
-
Harris, William S. “The omega-3 index as a risk factor for coronary heart disease.” The American journal of clinical nutrition vol. 87,6 (2008): 1997S-2002S. doi:10.1093/ajcn/87.6.1997S
-
Harris, William S., Clemens von Schacky, and Yongsoon Park. "Standardizing methods for assessing omega-3 fatty acid biostatus." The Omega-3 fatty acid deficiency syndrome: opportunities for disease prevention. Nova Science Publishers, Inc., 2013. 385-398.
-
Harris, William S et al. “The Omega-3 Index and relative risk for coronary heart disease mortality: Estimation from 10 cohort studies.” Atherosclerosis vol. 262 (2017): 51-54. doi:10.1016/j.atherosclerosis.2017.05.007
-
Gurzell, Eric A et al. “Is the omega-3 index a valid marker of intestinal membrane phospholipid EPA+DHA content?.” Prostaglandins, leukotrienes, and essential fatty acids vol. 91,3 (2014): 87-96. doi:10.1016/j.plefa.2014.04.001
-
Ma, Mu-Yuan et al. “Omega-3 index and type 2 diabetes: Systematic review and meta-analysis.” Prostaglandins, leukotrienes, and essential fatty acids vol. 174 (2021): 102361. doi:10.1016/j.plefa.2021.102361McBurney, Michael I et al. “Omega-3 index is directly associated with a healthy red blood cell distribution width.” Prostaglandins, leukotrienes, and essential fatty acids vol. 176 (2022): 102376. doi:10.1016/j.plefa.2021.102376
-
McBurney, Michael I et al. “The omega-3 index is inversely associated with the neutrophil-lymphocyte ratio in adults'.” Prostaglandins, leukotrienes, and essential fatty acids vol. 177 (2022): 102397. doi:10.1016/j.plefa.2022.102397
-
Simopoulos, Artemis P. “Omega-3 fatty acids in inflammation and autoimmune diseases.” Journal of the American College of Nutrition vol. 21,6 (2002): 495-505. doi:10.1080/07315724.2002.10719248
-
Stanton, Alice V et al. “Omega-3 index and blood pressure responses to eating foods naturally enriched with omega-3 polyunsaturated fatty acids: a randomized controlled trial.” Scientific reports vol. 10,1 15444. 22 Sep. 2020, doi:10.1038/s41598-020-71801-5
-
Stoodley, Isobel et al. “Higher Omega-3 Index Is Associated with Better Asthma Control and Lower Medication Dose: A Cross-Sectional Study.” Nutrients vol. 12,1 74. 27 Dec. 2019, doi:10.3390/nu12010074
-
Superko, H Robert et al. “Omega-3 fatty acid blood levels: clinical significance and controversy.” Circulation vol. 128,19 (2013): 2154-61. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.113.002731
-
von Schacky, Clemens. “Omega-3 index and cardiovascular health.” Nutrients vol. 6,2 799-814. 21 Feb. 2014, doi:10.3390/nu6020799
-
von Schacky, C. “Verwirrung um die Wirkung von Omega-3-Fettsäuren : Betrachtung von Studiendaten unter Berücksichtigung des Omega-3-Index” [Confusion about the effects of omega-3 fatty acids : Contemplation of study data taking the omega-3 index into consideration]. Der Internist vol. 60,12 (2019): 1319-1327. doi:10.1007/s00108-019-00687-x
-
Új módszerrel térképezhetik fel a szív- és érrendszeri betegségeket, Index hírportál 2023.12.04.