top of page

A blog tartalma oktatási célú és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészítik azokat. Nem minősül orvosi tanácsadásnak, sem a betegségek diagnosztizálásának, kezelésének vagy megelőzésének és nem helyettesíti a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Egészségügyi panaszok esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát és tartsa be az utasításait.

Omega-3 várandósság alatt: amit érdemes tudni


A várandósság különleges időszak a nők számára: testük ilyenkor készül fel a gyermek táplálására és a szülésre. Ezzel együtt az újdonsült anyák tápanyagszükséglete is megváltozik. Az egészséges terhességhez különböző vitaminokra és ásványi anyagokra, többek között megfelelő mennyiségben fogyasztott omega-3-zsírsavakra van szükség. Ha tehát Ön arra kíváncsi, hogy szedhet-e halolajat várandósság alatt, a válasz igen, hiszen a halolaj jó a kismamáknak.A hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen zsírsavak, „a zsírok építőkövei”, segítik a szervezet normális működését. Mind az anyák, mind a csecsemők számára fontosak. Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak az agy, valamint az idegrendszer és a látás fejlődésében.

Hogy mennyi az omega-3 napi szükséglet terhesség alatt? A dietetikusok heti két-három adag zsíros halhús fogyasztását javasolják – de ezzel kapcsolatban mindenképpen egyeztessen kezelőorvosával. Vegetáriánusok és vegánok számára más omega-3-források is rendelkezésre állnak: ilyen például a lenmagolaj, a dió, a chiamag, a zöld leveles zöldségek.


Szülés előtti (prenatális) és szülés utáni (posztnatális) omega-3 étrend-kiegészítő kúra


A tiszta, kiváló minőségű omega-3-halolaj jó hatással van a várandós nők szervezetére és a csecsemők életének korai szakaszára. Mivel ezeket a nélkülözhetetlen zsírsavakat a szervezet nem képes előállítani, szükség van a pótlásukra.


Hogy a várandósság alatt az omega-3 mikortól ajánlott? A prenatális omega-3 ajánlás szerint a fogantatás előtt legalább hat hónapot kell szánni arra, hogy felhalmozzuk ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat. Mindez ugyanilyen fontos szülés után, a szoptatás során is.


Az omega-3 előnyei nők és gyermekek számára


Az omega-3 zsírsavak közül kettő, az EPA és a DHA bizonyítottan fenntartja a normál agyműködést. A terhes és szoptató nők esetében a DHA hozzájárul a magzat, illetve a szoptatott csecsemő megfelelő agyfejlődéséhez. Az EPA és a DHA elősegíti a vér triglicerid-szintjének fenntartását, valamint a stabil vérnyomást és szívműködést is.


A DHA az egészséges szemműködést is támogatja, amely rendkívül fontos a csecsemők számára. Mivel a szervezet nem képes többszörösen telítetlen zsírsavakat előállítani, az omega-3 étrendkiegészítő nélkülözhetetlen része az újdonsült anyák napi életének.


forrás: zinzino.com


Ajánlás


A BalanceOil+ egy omega-3 zsírsavat tartalmazó étrend-kiegészítő, amely sok, olajbogyóból kivont polifenolt és D3-vitamint tartalmaz. Biztonságosan beállítja és fenntartja az EPA és a DHA szintjét, illetve a szervezet omega-6:3 arányát, miközben védi a sejteket az oxidációtól. Vadon élő, kisméretű halakból és szüretelt olajbogyóból sajtolt extra szűz olívaolajból származó olajokat tartalmazó, prémium minőségű keverék, amely hozzájárul a szív, az agy és az immunrendszer megfelelő működéséhez.Nagyszerű omega-3-forrás, amelynél a környezeti szennyeződésekkel sem kell számolni. A BalanceOil+ alapanyaga tanúsítottan fenntartható forrásból származó, vadon élő hal. Molekuláris szinten tesztelik a toxinok szempontjából, így biztosítva frissességét és biztonságosságát. Ez a tisztasági szint minden embernek fontos, a terhes nők számára pedig különösen az.


A BalanceOil+ több mint 15, az EFSA által jóváhagyott egészségügyi állítást ismertet meg az újdonsült anyákkal, miközben kíméletesen helyreállítja az omega-6:3 arányt. Miközben a terhes és szoptató nők új, fizikailag és érzelmileg is megterhelő életszakaszba lépnek, a BalanceOil+ segíthet abban, hogy szervezetük a legjobb állapotban legyen.


A BalanceOil+ egy teljesen természetes mód az omega-3 zsírsavakban rejlő előnyök kihasználására.Kérdése van? Írjon nekünk.


Az alábbi e-mailcímen Dr. Nagy Tamás fogadja a kérdéseket:

orvosikerdesek@gmail.com

Comments


Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
  • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • TikTok
  • Videótár
bottom of page