top of page

okt. 26., Cs

|

Csapó Dorina online előadása

MEGETETETT TÁRSADALOM - MELYIK ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐT VÁLASZD?

Az, hogy egy vitaminnak vagy egy étrend-kiegészítőnek van OÉTI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-népegészségügyi Intézet) száma, az még önmagában sajnos nem garantálja a biztonságot vagy a minőséget, mert már nem vizsgálják be a termékeket! Emiatt rengeteg a pocsék árú.

Regisztráció lezárva
Nézzen körül nálunk!
MEGETETETT TÁRSADALOM - MELYIK ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐT VÁLASZD?
MEGETETETT TÁRSADALOM - MELYIK ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐT VÁLASZD?

Idő és helyszín

2023. okt. 26. 19:00 – 19:50

Csapó Dorina online előadása

Az eseményről

A forgalmazás előtt az EU-ban már nem ellenőrzik laborban a termékek tartalmát, csak papíron nyútja be a gyártó az összetételt a OÉTI felé. Amennyiben a leírásban nem találnak problémát és a gyártó kifizeti az ún. notifikációs díjat, akkor már aznaptól a termék árulható a drogériákban, bioboltokban vagy az interneten mindenfajta vizsgálat nékül. Ez tragikus, de ez a rendelet.Az előadás díjmentes!

Előadó: Csapó Dorina - többszözös fittnes-bajnok, táplálkozási szakértő 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala megyei kormányhivatalok vizsgálata például azt fedte fel, hogy a boltok polcain vásárolt áruk (92 db termék: testtömeg-csökkentők, potencianövelők, vitaminok, halolajok, proteinek, stb.) 61%-a valamilyen szempontból nem felelt meg az előírásoknak. Az interneten árult "termékek" esetében ez szám, 82% volt.

Ma már a termékeken fel sem kell tüntetni az OÉTI-számot.

Esemény megosztása

bottom of page