Nincsenek közelgő események

A szívinfarktust megelőzhető?

A legjelentősebb orvosi folyóirat, a Lancet fizikai aktivitási vizsgálata, azt mutatta ki, hogy a fizikai inaktivitás a felelős hozzávetőlegesen a korai halálozás 10 százalékáért világszerte, illetve 2008-ban több mint 5,3 millió halálesetért.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy a fizikai inaktivitás több korai halálozásért felelős, mint a dohányzás. Ezek az eredmények alkották a manapság aktuális szólást: „az ülés az új dohányzás".

Más, egészséges életmóddal kapcsolatos vizsgálatok arra utalnak, hogy már önmagában az életmódi szokások is meg tudják előzni a szívinfarktusok nagy részét a nők és a férfiak körében egyaránt.

Egy svéd kutatásból kiderült, hogy ötből négy infarktus kialakulását meg lehet akadályozni azoknak a körében, akik öt alacsony egészségi kockázattal járó életmódi szokást betartanak: egészséges étrend, alacsony alkoholfogyasztás, a dohányzás mellőzése, fizikai aktivitás, hasi típusú elhízás elkerülése.

Ugyanez a vizsgálat azt is kimutatta, hogy a férfiaknak mindössze az 1 százaléka tartja magát mind az öt felsorolt életmódi szokáshoz. A nőknek is csak az 5 százaléka alkalmazza mind az öt paramétert.

Többet szeretne tudni?  Ön is szeretne életkorától függetlenül fittebb, egészségesebb lenni?

Kezdjen bele, most! Kérjen információt a személyre szabott megoldásokhoz!

9 lépés

életprogram

"Olyan megoldásokat tartalmaz, amelyeket a hírlevél elolvasása után nyomban vagy az előadás 

meghallgatását követően, már az ajtón kilépve, azonnal be tudtam építeni az életembe!"

Videótár

Nézze meg tanulságos és hasznos ismeret-terjesztő videóinkat!

Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • Videótár
Kiemelt írások
Kategóriák
Kifejezések
Korábbi írásaink

"A titok, amellyel Ön is fájdalommentesen és gyógyszermentesen is élhet, sőt teljes egészségben. Mert a korosodás nem egyenlő a betegségekkel, ezt garantálom!"

© 2015 Dr. Nagy Tamás -

Jogi és adatvédelmi nyilatkozat

SEGÍTSÉG

RÓLUNK

BETEGSÉGEK

KORAI ÖREGEDÉS

BÉLGYULLADÁSOK

TERMÉKEK

  • Valódi egészség egy orvos szemével
  • Hasznos, szórakoztató videók
  • Zinzino

Az oldalon kínált szolgáltatások kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Nem helyettesítik az Ön háziorvosi, szakorvosi ellátását, ezért javasoljuk, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját kezelőorvosához.