top of page

A szívinfarktust megelőzhető?

A legjelentősebb orvosi folyóirat, a Lancet fizikai aktivitási vizsgálata, azt mutatta ki, hogy a fizikai inaktivitás a felelős hozzávetőlegesen a korai halálozás 10 százalékáért világszerte, illetve 2008-ban több mint 5,3 millió halálesetért.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy a fizikai inaktivitás több korai halálozásért felelős, mint a dohányzás. Ezek az eredmények alkották a manapság aktuális szólást: „az ülés az új dohányzás".

Más, egészséges életmóddal kapcsolatos vizsgálatok arra utalnak, hogy már önmagában az életmódi szokások is meg tudják előzni a szívinfarktusok nagy részét a nők és a férfiak körében egyaránt.

Egy svéd kutatásból kiderült, hogy ötből négy infarktus kialakulását meg lehet akadályozni azoknak a körében, akik öt alacsony egészségi kockázattal járó életmódi szokást betartanak: egészséges étrend, alacsony alkoholfogyasztás, a dohányzás mellőzése, fizikai aktivitás, hasi típusú elhízás elkerülése.

Ugyanez a vizsgálat azt is kimutatta, hogy a férfiaknak mindössze az 1 százaléka tartja magát mind az öt felsorolt életmódi szokáshoz. A nőknek is csak az 5 százaléka alkalmazza mind az öt paramétert.

Olyan megoldásokat tartalmaz, amelyeket a hírlevél elolvasása után nyomban vagy az előadás 

meghallgatását követően, már az ajtón kilépve, azonnal be tudja építeni az életébe!

Videótár

Nézze meg tanulságos és hasznos ismeret-terjesztő videóinkat!

Online shopping
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • Videótár
Kiemelt írások
Címszavas keresés
bottom of page