top of page

szept. 26., Szo

|

Apave Irodaház

Tervezett orvosképzés, képzési szám: PTE ÁOK/2020.II/00036

Az elmúlt évek tudományos áttöréseket hoztak a krónikus betegségeink szemléletében, a subklinikus gyulladás fontosságában. Sorban jelennek meg ezzel kapcsolatos szakmai cikkek, pl. az atherosclerozis kapcsán a CANTOS, FOURIER vizsgálatok.

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Tervezett orvosképzés, képzési szám: PTE ÁOK/2020.II/00036
Tervezett orvosképzés, képzési szám: PTE ÁOK/2020.II/00036

Idő és helyszín

2020. szept. 26. 9:40 – 13:00

Apave Irodaház, Budapest, Semsey Andor u. 25, 1143 Hungary

Az eseményről

Az elmúlt két év, a 2017-19-es időszak tudományos áttöréseket hozott az egészségmegőrzésben és krónikus betegségeink enyhítésében. Ez a terület a subklinikus gyulladás!

Az orvosi szakma már felkapta erre a fejét és sorban jelennek meg az ezzel kapcsolatos szakmai cikkek pl. az érszűkület (szívinfarktus, stroke - CANTOS, FOURIER vizsgálatok) vagy a pszichiátria (viselkedészavar, depresszió, indokolatlan feszültség) területén.

A hátterében az immunrendszer diszfunkciója és az ebből eredő gyulladás áll. Épp ezért csak diétával irgalmatlanul nehéz megoldani. Az urbanizáció, a családi struktúra fellazulása, a társadalmi elidegenedés, a légszennyezés, a magas glikémiás indexszel rendelkező és magas kalóriájú élelmiszerek megjelenése, a pénzügyi kihívások és a tartós szociális stressz együtt lettek a gyulladásos rendszer elsődleges provokáló faktorai. Így az ősi immunrendszerünk "túlműködése" gyulladásos anyagokat termel folyamatosan, és a saját sejtjeinkben is gyulladást vált ki. A folyamat sajnos jóideig rejtett, nem okoz panaszokat, viszont felborul a szervezet homeosztázisa. Tudvalevő, hogy minden biológiai rendszer működése szigorúan szabályozott. Ha megzavarjuk a működést, azonnal beindul valamilyen reakció abból a célból, hogy a rendszert visszazökkentse a normális állapotába, és sajnos meg is érkeztünk a kórképegyütteshez.

Inzulinrezisztencia, pajzsmirigy alulműködés, depresszió és hangulatzavarok, ízületi gyulladások, visszér/aranyérbetegségek, PCOS (policisztás ovárium szindróma) haj és bőrproblémák, vérnyomásemelkedés és hosszabb távon érszűkület.

A tanfolyam a subklinikus gyulladások korai felismeréséhez és természetes megoldásaihoz ad segítséget. 

Esemény megosztása

bottom of page