top of page

jún. 12., Sze

|

Webkonferencia követhető mobiltelefonról is

Webkonferencia - ízületi gyulladások, autoimmun kórképek

Szerda este korunk egyik leggyakoribb problémájáról, az ízületi fájdalmakról és az autoimmun kórképek okairól valamint lehetséges megoldásairól tartunk ingyenes webináriumot, sok újdonsággal. Részletes információért kattintson a gombra!

Regisztráció lezárva
Nézzen körül nálunk!
Webkonferencia - ízületi gyulladások, autoimmun kórképek
Webkonferencia - ízületi gyulladások, autoimmun kórképek

Idő és helyszín

2019. jún. 12. 21:00 – 22:00

Webkonferencia követhető mobiltelefonról is

Az eseményről

Aki esetleg nem ismeri a webkonferenciát, ez egy olyan előadás, ahol a hallgatók írásban hozzászólhatnak, illetve kérdéseket tehetnek fel az előadónak. A webkonferencia során alapos háttér-információt és ismeretek kaphat a testünkben zajló gyulladásos folyamatokról és azok megoldásairól. A webkonferencia moderátora és rendszeres előadója Dr. Nagy Tamás, aki meghívott vendégeivel, orvosokkal, dietetikusokkal segít önnek a valódi egészség elérésében.

Az előadás ingyenes, a részvételhez előzetes jelentkezés szükséges!

Az autoimmun betegség érinthet egyetlen szervet vagy egész szervezetünket is. A pajzsmirigy betegsége a Hashimoto-thyreoiditis (Basedow-kór), az autoimmun hepatitis esetében a májsejtek ellen, hemolitikus anémiában pedig a vörösvérsejtek membránja ellen alakul ki immunreakció. A Bechterew-kór a csigolyákat romboló ízületi gyulladás, a rheumatoid arthritis az ízületekben okoz súlyos fájdalmakat, gyulladásokat.

Ha a betegség testszerte az erek belhártyájában jeletkezik, akkor vaszkulitiszről beszélünk, valamint gyakori a Sjögren-szindróma (száraz szem), ami többnyire a nyálmirigyek csökkent működésével is jár.

Az SLE (systemas lupus erythematodes) sajnos egyre gyakoribb sokszervi károsodással járó betegség. A sclerosis multiplex esetén pedig az agyállomány esik áldozatul az immunreakcióknak.

Esemény megosztása

bottom of page