top of page
red-blood-cells-3188223_1920.jpg

Szív- érrendszeri kórképek, mentális egészség? 

Tesztelje egészségét úgy, ahogy még soha

Eddig időpontot egyeztetve, drága idejét utazásra, várakozásra beáldozva laborba kellett mennie, ahol kellemetlen vénás vérvétellel tesztelték. 

Ennek most vége!

Az online beteginformációk oktatási célúak, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatokat, csak kiegészítik azokat és nem helyettesítik a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét.  Az oldal alján részletes irodalomjegyzéket olvashat az orvosilag hiteles klinikai kutatásokról.

A mérésnek mi a jelentősége az egészsége szempontjából?

Üdvözlöm, Dr. Nagy Tamás vagyok. 30 éve foglalkozom egészségmegőrzéssel és -fejlesztéssel. Büszke vagyok arra, hogy több ezer embernek segítettem már tanácsokkal és előadásokkal az egészségesebb élet-megoldásokhoz. Célom a tudatos emberek támogatása, akik hajlandóak és tudnak is áldozni egészségükért

Hívjon telefonon vagy kérjen online szakértői konzultációt!
Dr. Nagy Tamás

Méréseink eredménye hozzájárul

Az  EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által jóváhagyott egészségre vonatkozó állítások omega-3 pótlás esetén

Az oxigént szállító vörösvérsejtjeink zsírsavtartalmát mérjük, pontosan 11 különböző telített és telítetlen zsírsavakat, köztük az omega-3 és omega-6 vegyületeket.

red-blood-cell-8791098_1920.jpg

Omega-3 zsírsav index

Omega-3 : omega-6 arány

A sejtmembrán átjárhatósága (fluiditási index)

Mentális erő

Arachidonsav index

A vizsgálat fontosságát jelzi, hogy 2023 őszétől a Synlab is méri, nálunk jóval drágábban, "Vörösvérsejt membrán lipid profil" név alatt, illetve ez a módszer "Új módszer a vér omega-3 zsírsavszintjének megállapítására" címmel. 

Mit okozhat az alacsony omega-3 index? 

Az alacsony omega-3 index szívinfarktushoz, hirtelen szívhalálhoz, szív- és érrendszeri betegségekhez, kognitív károsodáshoz, depresszióhoz, koraszüléshez, elbutuláshoz, romló asztmakontrollhoz, cukorbetegséghez és fokozott gyulladásos állapotokhoz, például rheumatoid arthritishez, gyulladásos bélbetegséghez vezethet. Mindezekről a nyilvános orvosi szakirodalomban több mint 3.000 vizsgálat áll rendelkezésre.

"Az omega-3 index a vörösvérsejt-membránok omega-3 tartalmának mérőszáma, a szív- és érrendszeri betegségek kockázati mutatója"

Mayo Klinika Proceccedings (Dr. James H. O'Keefe)

James H O'Keefe MD az orvostudomány professzora a Missouri-Kansas City Egyetemen. Dr. O'Keefe 470 cikket publikált lektorált folyóiratokban, és cikkeit több, mint 40 000 alkalommal idézték az orvosi irodalomban. Mérföldkőnek számító tanulmányokat is publikált az omega-3-ról és annak a szív- és érrendszeri egészségre és a hosszú élettartamra gyakorolt ​​hatásairól.

"A legmagasabb, 8 % feletti omega-3 indexszel rendelkezők 60+ éves korosztályban valószínűsíthetően évekkel később haltak meg"

American Journal of Clinical Nutrition (Dr. Willam S. Harris)

Dr. Harris az omega-3 zsírsavak nemzetközileg elismert szakértője, specialistája annak, miként segíthetik a szívbetegségben szenvedő betegeket. Ph.D. fokozatot szerzett a Minnesota Egyetem Human Nutrition szakán. Dr. Harris a Dél-Dakotai Egyetem Sanford School of Medicine Orvostudományi Tanszékének professzora. Több mint 300 publikációja jelent meg a zsírsavakról.

Mindössze 2 csepp vérből, fájdalommentesen

Az Ön saját otthonában, kényelmesen, ujjbegyből történik a mintavétel.

A vérvétel elvégzéséhez ingyenes oktatóvideót küldünk. 

Postai úton, előre megcímzett borítékban küldheti be a laborba.

A vizsgálat anonim, nem kell feladót írnia a borítékra.

Magyar nyelvű, több, mint 10 oldalas érthető, részletes kiértékelés.

Az eredményt online letöltheti telefonra vagy számítógépre. 

A vérvizsgálata alapján személyre szabott  táplálkozási irányelvek.

Megtudhatja miből lenne jó többet ennie és miből kevesebbet.

A Vitas egy GMP-tanúsítvánnyal rendelkező laboratórium, amely megbízásos alapon végez kémiai analíziseket. A szárított vércsepp tesztek modern használatának egyik úttörőjeként ismerik el.

Hol elemzik a vérmintát? 

Az anonim teszteket független 

laboratóriumi partnerünk elemzi, 

a norvég VITAS Analytical Services.

Hivatalos partnere a világ leghíresebb egyetemeinek:

 • Harvard Egyetem, USA

 • Cambridge-i Egyetem, Egyesült Királyság

 • Kings College London, Egyesült Királyság

 • Max Planck Institute, Berlin, Németország

 • Oxfordi Egyetem, Egyesült Királyság

 • Massachusettsi Általános Kórház, USA

 • Oslói Egyetem, Norvégia

 • Tufts Egyetem, USA

 • Lundi Egyetem, Svédország

 • ZOE, Egyesült Királyság és USA

Hogyan történik a kiértékelés?

IMG_9201.jpg

Az online, telefonra vagy számítógépre letölthető eredményben színkódokat alkalmazunk, hogy azonnal felismerje, jó-e, vagy javításra szorul. 3-féle szín szerint szűrheti az eredményeket, hogy megtudja, melyikre kell a legtöbb figyelmet fordítania.

Részletes és könnyen érthető szöveges magyarázatot kap több, mint 10 oldalon. Elmagyarázzuk, hogy mit és miért mértünk és ezeknek mi a jelentősége az Ön egészsége szempontjából.

IMG_9200.jpg
T4.png

Útmutatást kap, hogy a szervezetében milyen zsírsavakból van több vagy kevesebb az ideálisnál, és arról, hogy ezek a zsírsavak milyen ételekben fordulnak elő. Így Ön ki tudja alakítani a személyre szabott személyes étrendjét.

A teszt fontos kiegészítő információkkal szolgálhat az egészsége megőrzéséhez, de nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat, csak kiegészíti azokat. Nem minősül orvosi tanácsadásnak, sem a betegségek diagnosztizálásának, kezelésének vagy megelőzésének, és nem helyettesíti a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Egészségügyi panaszok esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát.

További információkét hívjon telefonon vagy kérjen online szakértői konzultációt!

Jogi és etikai állásfoglalás

 1. A weboldalon lévő és online beteginformációk oktatási célúak és nem helyettesítik az orvosi vizsgálatokat csak kiegészítik azokat. Nem minősülnek orvosi tanácsadásnak, sem a betegségek diagnosztizálásának, kezelésének vagy megelőzésének és nem helyettesíti a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Egészségügyi panaszok esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát.
  .

 2. Az oldalt független Zinzino partnerek üzemeltetik. A Zinzino termékeivel kapcsolatban semmilyen terápiás ígéretet sem fogalmazunk meg. Egyetlen Partner sem állíthatja, hogy a Zinzino termékei segíthetnek vagy hasznosak konkrét betegségek kezelésében vagy megelőzésében. 
   

 3. A 9 lépés oldal szolgáltatásai kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Fontos, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon saját orvosához és tartsa be az utasításait. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos étkezést. Javasoljuk, hogy az orvosi kezelés alatt állók vagy bármilyen krónikus betegségben szenvedők konzultáljanak a kezelőorvosukkal, mielőtt bármilyen változtatást hajtanának végre az étrendjükben, illetve amikor bármilyen új táplálkozási programba kezdenek.

Zinzino

Hivatkozások, irodalomjegyzék

 1. Using an erythrocyte fatty acid fingerprint to predict risk of all-cause mortality: the Framingham Offspring Cohort, Michael I McBurney, Nathan L Tintle, Ramachandran S Vasan, Aleix Sala-Vila, William S Harris. The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 114, Issue 4, October 2021, Pages 1447-1454 
   

 2. Omega-3 Fatty Acid Therapy: The Tide Turns for a Fish Story
  James H. O’Keefe, MD, Dany Jacob, MD, Carl J. Lavie, MD Mayo Klinic Proceedings,  vol. 92, Iissue1, P 1-3, January 2017

   

 3. Tsao CW, Vasan RS. Cohort profile: the Framingham Heart Study (FHS): overview of milestones in cardiovascular epidemiology. Int J Epidemiol 2015;44(6):1800–13.
   

 4. Pencina MJ, D’Agostino RB Sr, Larson MG, Massaro JM, Vasan RS. Predicting the 30-year risk of cardiovascular disease: the Framingham Heart Study. Circulation 2009;119(24):3078–84. 
   

 5. Pottala JV, Garg S, Cohen BE, Whooley MA, Harris WS. Blood eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids predict all-cause mortality in patients with stable coronary heart disease: the Heart and Soul Study. Circ Cardiovasc Qual Outcomes 2010;3:406–12. 
   

 6. Harris WS, Luo J, Pottala JV, Espeland MA, Margolis KL, Manson JE, Wang L, Brasky TM, Robinson JG. Red blood cell polyunsaturated fatty acids and mortality in the Women’s Health Initiative Memory Study. J Clin Lipidol 2017;11(1):250–9. 
   

 7. Harris WS, Tintle NL, Etherton MR, Vasan RS. Erythrocyte long-chain ω-3 fatty acid levels are inversely associated with mortality and with incident cardiovascular disease: the Framingham Heart Study. J Clin Lipidol 2018;12:718–24. 
   

 8. Low levels of cellular omega-3 increase the risk of ventricular fibrillation during the acute ischaemic phase of a myocardial infarctionJuly 2008 Resuscitation 78(3):258-64
   

 9. From alga to omega; have we reached peak (fish) oil? Paul R Clayton. Szabolcs Ladi
  J R Soc Med 2015 Sep;108(9):351-7.

   

 10. Is there still a role for Vitamin E? Dr .Paul Clayton own blog 2018. july 18.
   

 11. Changes in Erythrocyte Omega-3 Fatty Acids in German Employees upon Dietary Advice by Corporate Health, Dietrich Rein 1, Matthias Claus 2, Wolfgang Frosch 2, Winfried März 3 4 5 6, Stefan Lorkowski 6 7, Stefan Webendoerfer 2, Thorsten Schreiner 2 Nutrients, 2020 Oct 25;12(11):3267.
   

 12. Harris, William S. “The omega-3 index as a risk factor for coronary heart disease.” The American journal of clinical nutrition vol. 87,6 (2008): 1997S-2002S. doi:10.1093/ajcn/87.6.1997S
   

 13. Harris, William S., Clemens von Schacky, and Yongsoon Park. "Standardizing methods for assessing omega-3 fatty acid biostatus." The Omega-3 fatty acid deficiency syndrome: opportunities for disease prevention. Nova Science Publishers, Inc., 2013. 385-398.
   

 14. Harris, William S et al. “The Omega-3 Index and relative risk for coronary heart disease mortality: Estimation from 10 cohort studies.” Atherosclerosis vol. 262 (2017): 51-54. doi:10.1016/j.atherosclerosis.2017.05.007
   

 15. Gurzell, Eric A et al. “Is the omega-3 index a valid marker of intestinal membrane phospholipid EPA+DHA content?.” Prostaglandins, leukotrienes, and essential fatty acids vol. 91,3 (2014): 87-96. doi:10.1016/j.plefa.2014.04.001
   

 16. Ma, Mu-Yuan et al. “Omega-3 index and type 2 diabetes: Systematic review and meta-analysis.” Prostaglandins, leukotrienes, and essential fatty acids vol. 174 (2021): 102361. doi:10.1016/j.plefa.2021.102361McBurney, Michael I et al. “Omega-3 index is directly associated with a healthy red blood cell distribution width.” Prostaglandins, leukotrienes, and essential fatty acids vol. 176 (2022): 102376. doi:10.1016/j.plefa.2021.102376
   

 17. McBurney, Michael I et al. “The omega-3 index is inversely associated with the neutrophil-lymphocyte ratio in adults'.” Prostaglandins, leukotrienes, and essential fatty acids vol. 177 (2022): 102397. doi:10.1016/j.plefa.2022.102397
   

 18. Simopoulos, Artemis P. “Omega-3 fatty acids in inflammation and autoimmune diseases.” Journal of the American College of Nutrition vol. 21,6 (2002): 495-505. doi:10.1080/07315724.2002.10719248
   

 19. Stanton, Alice V et al. “Omega-3 index and blood pressure responses to eating foods naturally enriched with omega-3 polyunsaturated fatty acids: a randomized controlled trial.” Scientific reports vol. 10,1 15444. 22 Sep. 2020, doi:10.1038/s41598-020-71801-5
   

 20. Stoodley, Isobel et al. “Higher Omega-3 Index Is Associated with Better Asthma Control and Lower Medication Dose: A Cross-Sectional Study.” Nutrients vol. 12,1 74. 27 Dec. 2019, doi:10.3390/nu12010074
   

 21. Superko, H Robert et al. “Omega-3 fatty acid blood levels: clinical significance and controversy.” Circulation vol. 128,19 (2013): 2154-61. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.113.002731
   

 22. von Schacky, Clemens. “Omega-3 index and cardiovascular health.” Nutrients vol. 6,2 799-814. 21 Feb. 2014, doi:10.3390/nu6020799
   

 23. von Schacky, C. “Verwirrung um die Wirkung von Omega-3-Fettsäuren : Betrachtung von Studiendaten unter Berücksichtigung des Omega-3-Index” [Confusion about the effects of omega-3 fatty acids : Contemplation of study data taking the omega-3 index into consideration]. Der Internist vol. 60,12 (2019): 1319-1327. doi:10.1007/s00108-019-00687-x
   

 24. Új módszerrel térképezhetik fel a szív- és érrendszeri betegségeket, Index hírportál 2023.12.04.

Irodalomjegyzék
bottom of page