top of page
Dr_Paul_Clayton.png

2018 szeptember 15-én Budapesten tartott előadást Paul Clayton professzor úr, akinek különleges szakterülete az alkalmazott táplálkozástudomány. 
Jelenleg a munkássága fókuszában a többkomponensű táplálkozástudományi programok tervezése áll, melyek alkalmazásával megelőzhetőek vagy visszafordíthatóak a degeneratív betegségek, mint rákos megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek, kötőszöveti betegségek.

 

Előadását (magyar tolmácsolással) a videótárban nézheti meg!

Szakterülete az alkalmazott táplálkozástudomány. Orvosi diplomáját 1972-ben “summa cum laude” minősítéssel szerezte az Edinburgh-i Egyetem Farmakológia Karán. 1976-ban szerezte meg az egyetemen a PhD tudományos fokozatot. Kutatási területe a neurofarmakológia.

Kutatási tevékenysége olyan témákra összpontosult, mint a B-típusú alultápláltság okai és annak hatása az egyénre és a közegészségügyre, a “funkcionális”, tömegfogyasztásra szánt ételek és italok fejlesztése és tervezése, olyan többkomponensű táplálkozástudományi programok tervezése, melyek alkalmazásával megelőzhetőek vagy visszafordíthatóak a degeneratív betegségek (rákos megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek, kötőszöveti betegségek), valamint kombinált táplálkozási és gyógyszerészeti programok optimalizálása a HIV/AIDS betegségek hatékonyabb kezelésének érdekében.

Többek között a Westminster-i Egyetem Táplálkozástudományi Karán és a Middlesex-i Egyetemen tart előadásokat hallgatóknak.

bottom of page