top of page

5+1 tanács az étkezéshez

1.Kövessük a mediterrán étrendet, fogyasszunk olíva olajat, zöldségeket, halat, a kakukkfűhöz és rozmaringhoz hasonló gyógynövényeket és kevesebb húst!

2.Együnk több egyszeresen telítetlen olajat, (pl. olíva olajat), omega-3-olajat (halolajat, dió-, napraforgó és szójabab olajat)!

3.Térjünk át vadhúsra vagy szabadon tartott állatok húsára, mert ezek kevesebb telített zsírt tartalmaznak, mint a tenyésztett állatok.

4.Véralvadási problémák esetén adjunk az olajhoz ginkót, további előnyös

egészségügyi hatások érdekében pedig fokhagymát, rozmaringot vagy kakukkfüvet!

5.Sütés közben ne hevítsük túl az olajat! Ha már füstöl, akkor az túl forró. Ne használjunk vasból készült edényeket olajjal vagy zsírral történő sütéshez! Ne használjuk fel többször az olajat!

6.Az olajokat, különösen a többszörösen telítetlen olajokat sötét üvegben és hűtőszekrényben tároljuk!

A blogban lévő online beteginformációk oktatási célúak és nem helyettesítik az orvosi vizsgálatokat csak kiegészítik azokat. Nem minősülnek orvosi tanácsadásnak, sem a betegségek diagnosztizálásának, kezelésének vagy megelőzésének és nem helyettesítik a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Egészségügyi panaszok esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát. Az online tanácsadás nem teremt orvos-beteg jogviszonyt.

bottom of page