top of page

5+1 tanács az étkezéshez

1.Kövessük a mediterrán étrendet, fogyasszunk olíva olajat, zöldségeket, halat, a kakukkfűhöz és rozmaringhoz hasonló gyógynövényeket és kevesebb húst!

2.Együnk több egyszeresen telítetlen olajat, (pl. olíva olajat), omega-3-olajat (halolajat, dió-, napraforgó és szójabab olajat)!

3.Térjünk át vadhúsra vagy szabadon tartott állatok húsára, mert ezek kevesebb telített zsírt tartalmaznak, mint a tenyésztett állatok.

4.Véralvadási problémák esetén adjunk az olajhoz ginkót, további előnyös

egészségügyi hatások érdekében pedig fokhagymát, rozmaringot vagy kakukkfüvet!

5.Sütés közben ne hevítsük túl az olajat! Ha már füstöl, akkor az túl forró. Ne használjunk vasból készült edényeket olajjal vagy zsírral történő sütéshez! Ne használjuk fel többször az olajat!

6.Az olajokat, különösen a többszörösen telítetlen olajokat sötét üvegben és hűtőszekrényben tároljuk!

"Kedves Vendégünk! Minden egyes blog bejegyzést komoly munka előz meg. Célunk, hogy, olyan megoldásokat adjunk Önnek, amelyeket a blog elolvasását vagy videós előadást követően, azonnal be tudja építeni az életébe! A weboldalon lévő és online beteginformációk nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészíti azokat. A 9 lépés oldal szolgáltatásai kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Fontos, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon orvosához és tartsa be az utasításait." -
Dr. Nagy Tamás orvos, egészségügyi-közgazdász

Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
  • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • TikTok
  • Videótár
bottom of page