top of page

A blog tartalma oktatási célú és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészítik azokat. Nem minősül orvosi tanácsadásnak, sem a betegségek diagnosztizálásának, kezelésének vagy megelőzésének és nem helyettesíti a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Egészségügyi panaszok esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát és tartsa be az utasításait.

Ön hogy fog kinézni 81 évesen?

Ernestine Shepherd 56 éves korában a testvérével, Mildreddel elindult rövid nadrágot, fürdőruhát venni, de nem tetszett nekik amit a tükörben szembejött. Szerettek volna változtatni, de hogyan?

Előtte meg soha, semmit nem sportoltak, Ernestine pl. titkárnő volt.

Elkezdtek konditerembe járni, Mildred pedig kitalálta, hogy legyenek testépítők, a világ legöregebb testépítői!

Sajnos, Mildred beteg lett és nem sokkal később meghalt, Ernestine depresszióba esett, abbahagyta az edzést és kialakultak a „szokásos” betegségek, a magas vérnyomás, reflux, magas koleszterin. Persze az orvosok a szakmai protokoll szerinti gyógyszereket írtak fel a számára.

Szerencsére a testvére álma és emléke hajtotta őt, és nem fogadta el az állapotát.

Hány millió ember hiszi azt, hogy az öregedő kor normális következményei a betegégek?

Újra elkezdte az edzést, így kezdődött Ernestine testépítő karrierje.

A sportnak köszönhetően megszabadult korábbi összes betegségétől. 2010-ben, 73 éves korában, ő lett a világ legidősebb női testépítője, be is került a Guinness rekorderek közé. Eleinte még az edzőjének is azt mondogatta: "Ehhez én túl öreg vagyok, túl öreg vagyok" Azt mondja „elkezdeni sose késő”

Soha ne higgy senkinek, aki azt mondja bármire is, te erre nem vagy képes! Csak egy dolog fontos, mi van tebenned! S, a döntés mindig csak a tied!

Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
  • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • TikTok
  • Videótár
bottom of page