top of page

A blog tartalma oktatási célú és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészítik azokat. Nem minősül orvosi tanácsadásnak, sem a betegségek diagnosztizálásának, kezelésének vagy megelőzésének és nem helyettesíti a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Egészségügyi panaszok esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát és tartsa be az utasításait.

Baj van az étrend-kiegészítőkkel

E cikk célja nem az ijesztgetés, hanem, hogy Ön jobban tudjon vigyázni magára és szeretteire. 5 év adatait osztotta meg a NÉBIH és a Kormányhivatal. A hatóságok 8015 étrend-kiegészítőt vizsgáltak be és ebből 2011 esetben indítottak hatósági eljárást jogszabálynak nem megfelelő forgalmazás kapcsán.

Vagyis a megvizsgált termékek 25%-ánál. Ez durva, mert kis általánosítással, ha


Ön bemegy egy drogériába vagy bioboltba, akkor a polcokon felsorakoztatott minden negyedik termék problémás.

Továbbá súlyos, összetételi hiba miatt 406 készítmény forgalmazásának megtiltására került sor. Ez plasztikusabban megfogalmazva azt jelenti, hogy 100-ból 5 termék annyira veszélyes volt, hogy azonnali betiltást kapott.


Ezért is annyira fontos, hogy ellenőrzött forrásból vásároljon vitaminokat. További információra van szüksége? Kérjen 15 perces ingyenes konzultációt!
Ha megnézzük a 2020-as okokat, - ez a legfrissebb adat a táblázatban - akkor az eljárások hátterében 60%-ban az összetevőkben, vagyis abban a tartalomban volt hiba, amit mi megeszünk. “Veszélyes összetevő, nem megengedett hatóanyagtartalom….”


Mi a legnagyobb baj? Nem ennyi, hanem sokkal többféle táplálék-kiegészítő kapható mindenfelé már, 13%-ukat be se jelentik, a kutya se tudja mi van benne és a bejelentett termékek 25-a is problémás.

Ha Ön találomra vesz a szép címke, vagy a boltban épp ott dolgozó eladó tanácsára valamit - tisztelet a kivételnek, de a boltban dolgozók nagyobb része nem egészségügyi- vagy táplálkozási szakember - akkor jobb esetben csak feleslegesen költi a pénzét, kevésbé szerencsés esetben pedig a jó szándék ellenére károsítja az egészségét.


Forduljon képzett szakemberekhez, vagy legalább figyelmesen olvassa el a címkéket a termékek hátoldalán!

 • Nézze meg a pontos összetevőket, mert sok esetben az első reklámfelület és a címke messze nincs összhangban.

 • Ha egy termék 100%-ban természetes, az rá is van írva. Ne tévesszék meg a “natúr, organikus” jelzők, az nem ugyanaz.

 • Van-e rajta független vizsgálatról szóló jelzés? Ha csak a gyártó “vizsgálta be”, akkor csak a gyártó “jóindulatán” múlt, mit tett bele.

 • Ne dőljön be az interneten gyógyulást ígérőknek. Egy komoly cég betartja a szabályokat és soha nem ígér gyógyulást.

 • Az internet korszakában már mindennek utána lehet nézni, a google mindent tud.

 • A cég saját gyártásban állítja elő a termékeit, vagy valahol valaki nagy tömegben gyárt terméket több tucat másik cégnek is, és a forgalmazó szép, egyedi címével reklámozza, mint különlegességet?

 • Van a forgalmazónak múltja, bt., kft., rt?

 • Itthoni, vagy a világ másik feléről szállít?

 • Szerencsés, ha nyílt részvénytársaság, mert akkor rögtön kiderül, hogy a nagy szavak mögött mi a tartalom.

Nagyon fontos, hogy ellenőrzött forrásból vásároljon vitaminokat. További információra van szüksége? Kérjen 15 perces ingyenes konzultációt!Comentarios


Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
 • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
 • Facebook Basic Square
 • TikTok
 • Videótár
bottom of page