top of page

Baj van az étrend-kiegészítőkkel

E cikk célja nem az ijesztgetés, hanem, hogy Ön jobban tudjon vigyázni magára és szeretteire. 5 év adatait osztotta meg a NÉBIH és a Kormányhivatal. A hatóságok 8015 étrend-kiegészítőt vizsgáltak be és ebből 2011 esetben indítottak hatósági eljárást jogszabálynak nem megfelelő forgalmazás kapcsán.

Vagyis a megvizsgált termékek 25%-ánál. Ez durva, mert kis általánosítással, ha


Ön bemegy egy drogériába vagy bioboltba, akkor a polcokon felsorakoztatott minden negyedik termék problémás.

Továbbá súlyos, összetételi hiba miatt 406 készítmény forgalmazásának megtiltására került sor. Ez plasztikusabban megfogalmazva azt jelenti, hogy 100-ból 5 termék annyira veszélyes volt, hogy azonnali betiltást kapott.


Ezért is annyira fontos, hogy ellenőrzött forrásból vásároljon vitaminokat. További információra van szüksége? Kérjen 15 perces ingyenes konzultációt!
Ha megnézzük a 2020-as okokat, - ez a legfrissebb adat a táblázatban - akkor az eljárások hátterében 60%-ban az összetevőkben, vagyis abban a tartalomban volt hiba, amit mi megeszünk. “Veszélyes összetevő, nem megengedett hatóanyagtartalom….”


Mi a legnagyobb baj? Nem ennyi, hanem sokkal többféle táplálék-kiegészítő kapható mindenfelé már, 13%-ukat be se jelentik, a kutya se tudja mi van benne és a bejelentett termékek 25-a is problémás.

Ha Ön találomra vesz a szép címke, vagy a boltban épp ott dolgozó eladó tanácsára valamit - tisztelet a kivételnek, de a boltban dolgozók nagyobb része nem egészségügyi- vagy táplálkozási szakember - akkor jobb esetben csak feleslegesen költi a pénzét, kevésbé szerencsés esetben pedig a jó szándék ellenére károsítja az egészségét.


Forduljon képzett szakemberekhez, vagy legalább figyelmesen olvassa el a címkéket a termékek hátoldalán!

 • Nézze meg a pontos összetevőket, mert sok esetben az első reklámfelület és a címke messze nincs összhangban.

 • Ha egy termék 100%-ban természetes, az rá is van írva. Ne tévesszék meg a “natúr, organikus” jelzők, az nem ugyanaz.

 • Van-e rajta független vizsgálatról szóló jelzés? Ha csak a gyártó “vizsgálta be”, akkor csak a gyártó “jóindulatán” múlt, mit tett bele.

 • Ne dőljön be az interneten gyógyulást ígérőknek. Egy komoly cég betartja a szabályokat és soha nem ígér gyógyulást.

 • Az internet korszakában már mindennek utána lehet nézni, a google mindent tud.

 • A cég saját gyártásban állítja elő a termékeit, vagy valahol valaki nagy tömegben gyárt terméket több tucat másik cégnek is, és a forgalmazó szép, egyedi címével reklámozza, mint különlegességet?

 • Van a forgalmazónak múltja, bt., kft., rt?

 • Itthoni, vagy a világ másik feléről szállít?

 • Szerencsés, ha nyílt részvénytársaság, mert akkor rögtön kiderül, hogy a nagy szavak mögött mi a tartalom.

Nagyon fontos, hogy ellenőrzött forrásból vásároljon vitaminokat. További információra van szüksége? Kérjen 15 perces ingyenes konzultációt!"Kedves Vendégünk! Minden egyes blog bejegyzést komoly munka előz meg. Célunk, hogy, olyan megoldásokat adjunk Önnek, amelyeket a blog elolvasását vagy videós előadást követően, azonnal be tudja építeni az életébe! A weboldalon lévő és online beteginformációk nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészíti azokat. A 9 lépés oldal szolgáltatásai kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Fontos, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon orvosához és tartsa be az utasításait." -
Dr. Nagy Tamás orvos, egészségügyi-közgazdász

Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
 • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
 • Facebook Basic Square
 • TikTok
 • Videótár
bottom of page