Nincsenek közelgő események

Hogyan válasszunk omega-3 zsírsavat?

Az omega-3 zsírsavaknak kutatások által is igazolt nagyszerű egészségmegőrző és helyreállító hatásuk van, mégis, ha nem választunk helyesen, nem csak felesleges pénz dobtunk ki az ablakon, hanem jótékony hatás helyett kárt okozunk a szervezetünkben. A három legfontosabb a dózis, az összetétel, és az avasodás kérdése.

Mindig nézze meg a címkét! Itt alább pedig nyújtom a segítséget ahhoz, hogy helyesen értelmezhesse is.

Dózis, mennyiség

Az Uniós szabályozás szerint minimum napi 250 mg omega-3 szükséges ahhoz, hogy egyáltalán egészségügyi hatást írhassunk rá a dobozra. Ezért úgy trükköznek a gyártók, hogy napi 2-3 kapszulát javasolnak és ebben a 2-3 kapszulában lesz meg összesen ez az egészen minimális adag. De ha még meg is van, meghatározó klinikai vizsgálatok szerint, ha már kialakult valamilyen állapot, akkor napi legalább 1-1,5 gramm, vagyis 1.500 mg dózis szükséges, hogy legyen orvosilag értelmezhető hatása. E mennyiség alatt felesleges szedni. Ha a címkét megnézi, mindig keresse az EPA és a DHA menyiségét rajta. A drogériákban vagy az ABC boltokban kapható termékekből sokszor napi 10 szemet is be kellene vennie, hogy hasson, s így már nem is olyan olcsó az 1.500-3.000 forintos doboz ár.

Összetétel

Orvosilag vannak ismertebb omega-3 zsírsavak, mint EPA (eikozapentaénsav) és DHA (dokozahexaénsav) és ALA (alfa-linolénsav). E mellett léteznek úgynevezett mikorzsírsavak is DPA, GLA, SDA és persze az omega-7 zsírsav. Ezeket bár kisebb mennyiségben használjuk, de jelentőségük kiemelkedő. Ilyen zsírsavak, csak a vadon fogott északi tengeri, kíméletes eljárással feldolgozott friss halból vagy mikroalgából nyerhetőek ki. Persze az olcsóbb, tucatermékek nem tartalmazzák.

Avasodás, bomlás

A telítetlen zsírok nagyon bomlékonyak. Sajnos, rövid ideig állnak el, ha folyékony kiszerelést vett, felbontás után hűtőben tárolja őket.

Mi a helyzet a kapszulákkal? Sajnos egy kapszulába bármit bele lehet tenni, Ön nem tudja ellenőrizni a tartalmát. Talán már járt úgy, hogy lenyelte és, – már bocsánat - de büdös halszagot büfögött fel utána? Ez sajnos azt jelzi, hogy gyenge minőségű, avas olajat evett. Javaslom, hogy vágjon fel egy kapszulát, mielőtt beveszi, és ha erős halszaga van, dobja is ki egy mozdulattal. A friss halolajnak kellemes illata van.

Az avasodás azért óriási probléma, mert ez kémiailag oxidációs bomlást jelent, és ami oxidálódik, az oxigén szabadgyököt termel. Az oxigén szabadgyök pedig egy rendkívül agresszív sejtkárosító anyag. Így omega-3 zsírsavat sejtvédő anyag, antioxidáns nélkül adni gyakorlatilag hiba! Az a bosszantó, hogy egészen elenyésző számú készítményben lehet csak fellelni antioxidánst, pl. polifenolt.

Egyben Ön viszont biztos lehet, a fillérekért, 1.500 forintért árult termékekben teljesen tuti, hogy nem fog találni.

Még egy fontos dolog! Bár a minőségi omega-3 rövid távon is hozhat egészségügyi állapotjavulást, a teljes hatás eléréséhez legalább 3-4 hónapon át kell folyamatosan fogyasztania. Ha egyetlen dobozt vesz, az szintén csak felesleges pénzkidobás.

Természetesen én magam is fogyasztok omega-3 zsírsavat, én az alábbi terméket ajánlom, de persze Öné a döntés joga!

További kérdések és megrendelési lehetőség: www.orvosikerdesek@gmail.com

9 lépés

életprogram

"Olyan megoldásokat tartalmaz, amelyeket a hírlevél elolvasása után nyomban vagy az előadás 

meghallgatását követően, már az ajtón kilépve, azonnal be tudtam építeni az életembe!"

Videótár

Nézze meg tanulságos és hasznos ismeret-terjesztő videóinkat!

Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • Videótár
Kiemelt írások
Kategóriák
Kifejezések

Többet szeretne tudni?  Ön is szeretne életkorától függetlenül fittebb, egészségesebb lenni?

Kezdjen bele, most! Kérjen információt a személyre szabott megoldásokhoz!

Köszönjük levelét!

Korábbi írásaink