top of page

A blog tartalma oktatási célú és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészítik azokat. Nem minősül orvosi tanácsadásnak, sem a betegségek diagnosztizálásának, kezelésének vagy megelőzésének és nem helyettesíti a háziorvosának vagy kezelőorvosának véleményét. Egészségügyi panaszok esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát és tartsa be az utasításait.

D-vitamint önmagában szedni felesleges

A mostani eléggé zavaros, nyomasztó és szorongással teli hónapokban az immunrendszer támogatása és a fáradtság, kimerültség csökkentése kulcsfontosságú.


Önmagában D-vitamint szedni szinte felesleges, mert nem fog működni. A D-vitamin egy nagyon komplex, több lépcsőben átalakuló anyag, ami nemcsak a csontokat védi hanem egy létfontosságú hormon is. A vesékben aktiválódó D3 valóban a kalcium-anyagcserében játszik szerepet, viszont a simaizomszövetekben az erek falában is keletkezik D3 és kulcsszerepe van a gyulladásos folyamatok csökkentésében és az immunrendszer működésében, valamint védő hatást jelent egyes daganatokkal szemben is.


A D-vitamin nem fog tudni működni, ha alacsony a szervezete magnéziumszintje. A mai, nyugati típusú táplálkozásban pedig igenis szinte mindenkinek nagyon alacsony a magnéziumszintje. Szemben a kalciummal, ami viszont bőven megvan a szokásos táplálékunkban és annak dacára, hogy sokat reklámozzák a pótlás fontosságát, felesleges és veszélyes is. Példának okáért a kalcium A-vitamin nélkül nem a csontokban, hanem a lágy szövetekben fog lerakódni.


Az is nagyon fontos még, hogy milyen a magnézium, mert sajnos a csak szervetlen magnéziumot (magnézium-hidroxidot vag magnézium-citrátot) tartalmazó vitamin, gyógyszer felszívódása és hasznosulása gyenge. Érdemes megnéznie az Ön által használt magnézium dobozát. A legjobb formák a Zinoshine+-ban is meglévő magnézium-malát és magnézium-biszglicinát. Ezek sajnos nagyon kevés termékben találhatóak meg, mert igen drága alapanyagok.Itt ki kell térnünk arra is, hogy a magnéziumot nem szerencsés együtt szednie kalciummal, mert egymás vetélytársai, pedig rengeteg készítményben vannak egyszerre. Ebből is látszik, hogy egy professzionálisan összeállított vitamin igen komoly szakmai felkészülést igényel. Ezzel szemben rengeteg összedobált étrend-kiegészítő kerül a polcokra, amit Ön esetleg megvesz.


További probléma, hogy mivel a D-vitamin zsírban, a magnézium pedig vízben oldódó anyag, ezért gyengébb minőségű termékekben nem működnek együtt. Ezeket külön-külön kell szednie, ami költségnövekedést okoz. Erre speciális megoldás a Zinoshine+-ban lévő természetes anyag kasszávából (Magyarországon tápiókaként ismerjük), amely képes a két különböző fázisból egy komplex, egymással kapcsolódó elegyet alkotni, így a felszívódását és hasznosulását 30-szorosra fokozni.


A ZinoShine+ egy egyedülálló D3-vitaminkészítmény és széles spektrumú magnézium-tartalmú étrend-kiegészítő. A szabadalmaztatott keveréket úgy fejlesztették ki, hogy támogassa az immunrendszert, csökkentse a fáradtságot és a kimerültséget, valamint támogassa az izmok, a csontok és a fogak működését. 100%-ban természetes, vegán készítmény.


Ezeket az állításokat az EFSA (az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) igazolta. További információ és megrendelés:

info@9lepes.huComments


Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
  • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • TikTok
  • Videótár
bottom of page