top of page

El a kezekkel az omega-3 zsírsavaktól!

A világon az orvosok számára a legelfogadottabb szív- érrendszeri klinikai vizsgálat alapján a magas omega-3 zsírsavindexszel rendelkezőknek 34%-kal alacsonyabb halálozási kockázata van (bármilyen okból kifolyólag: szív- és érrendszer, daganat, egyéb) és 39%-kal alacsonyabb rizikója a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulására!

A jó hír az, hogy ma már meg tudjuk mérni az omega-3 vérszintünket, minimális költséggel, egyszerűen, pár perc alatt, egy önteszt, a Balance teszt segítségével.

A világ talán leghíresebb, de minden kétséget kizáróan korszakalkotó klinikai vizsgálata, a Framingham Heart Study a kardiovaszkuláris megbetegedést és halálozást vizsgáló tanulmány.

Az EBM (Evidence-Based Medicine) egyik első, úttörő, kohorsz tanulmányaként tartják számon. Eredményeit, utótanulmányait a mai napig széles körben publikálják.

A Framingham Heart Study utótanulmányában vizsgálták a vörösvérsejtek omega-3 zsírsav-telítettségének és a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának összefüggéseit. A 2500 résztvevő eredményei alapján elmondható, hogy a magas omega-3 zsírsavindexszel rendelkezőknek 34%-kal alacsonyabb halálozási kockázata van (bármilyen okból kifolyólag: szív és érrendszer, daganat, egyéb) és 39%-kal alacsonyabb rizikója a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulására. Megállapításuk alapján az omega- 3 típusú zsírsavak közül a DHA-nak (dokozahexaénsav) jelentősen nagyobb szerepe van ebben, mint az EPA-nak (eikozapentaénsav) vagy az ALA-nak (alfa-linolénsav), mivel a teljes koleszterinszintet is figyelembe véve a DHA magas szintje mutatott jelentős eltérést, javulást a halálozások számában, kórképek kialakulásában.

"William S. Harris, PhD, Nathan L. Tintle, PhD, Mark R. Etherton, MD, PhD, Ramachandran S. Vasan, MD (2018) Erythrocyte long-chain omega-3 fatty acid levels are inversely associated with mortality and with incident cardiovascular disease: The Framingham Heart Study. J Clin Lipidol. 12(3):718-727."

Tags:

"Kedves Vendégünk! Minden egyes blog bejegyzést komoly munka előz meg. Célunk, hogy, olyan megoldásokat adjunk Önnek, amelyeket a blog elolvasását vagy videós előadást követően, azonnal be tudja építeni az életébe! A weboldalon lévő és online beteginformációk nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat csak kiegészíti azokat. A 9 lépés oldal szolgáltatásai kizárólag az egészség megőrzésére irányulnak. Fontos, hogy egészségügyi panaszai esetén továbbra is forduljon orvosához és tartsa be az utasításait." -
Dr. Nagy Tamás orvos, egészségügyi-közgazdász

Tik-Tok

Nézze meg rövid, szórakoztató és  rendkívül hasznos ismeret-terjesztő videóinkat a Tik-Tok csatornánkon!

Online shopping
  • TikTok
Kiemelt közlések
Keressen minket
  • Facebook Basic Square
  • TikTok
  • Videótár
bottom of page